LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN
  Guide

  Guide till Tokyo

  Tokyo är Japans huvudstad och dessutom världens mest folkrika storstadsområde med otroliga 35 miljoner invånare. Anledningen till detta är att olika förorter och städer med tiden har vuxit samman med stadskärnan. Trots denna imponerande siffra så är Tokyos centrala delar inte alls så folktäta som man kan tro.

  Staden är i stor bemärkning en unik upplevelse för västerlänningar. Lokalbefolkningens förmåga att visa varandra respekt och vänlighet gör att du alltid känner dig välkommen.

  Ta dig gärna ner till Starbucks vid den stora gatukorsningen vid Shibuya station, slå dig sedan ner vid ett fönster med en kopp kaffe och blicka ut över folkhavet som plötsligt börjar röra på sig när trafikljuset växlar över till grönt.
   

  Att se och göra i Tokyo

  Det kejserliga palatset

  I kärnan av Tokyo ligger det kejserliga palatset, hem åt den kejserliga familjen. Palatsets otroligt vackra östra trådgärd är öppen för allmänheten och väl värt ett besök. Trädgården är väldigt lugn och det är lätt att glömma bort att man faktiskt befinner sig i kärnan av världens mest befolkade stad. Antalet turister som besöker palatset kan variera, har du tur är det väldigt få.
   

  Tokyo Tower

  Med sina 332,5 meter är det här Japans näst högsta byggnad. Tokyo Tower påminner utseendemässigt till stor del om Eiffeltornet i Paris. Från tornets topp får du en magnifik utsikt över staden. De tar dock betalt för inträde, så om du vill spara pengar kan du istället ta hissen högst upp i någon av stadens alla skyskrapor och njuta av utsikten därifrån.
   

  TokyoTsukiji fiskmarknad

  Var annars hittar du världens största fisk- och skaldjursmarknad om inte i sushins huvudstad? Inte alls långt från city, i Tokyos hamn, hittar du Tsukiji fiskmarknad. Marknaden hanterar allt möjligt från havet, från billigt sjögräs till exklusiv kaviar och flera hundra kilo tunga tonfiskar. Turister kan besöka marknaden varje dag mellan 05.00 och 06.00, så se till att vara uppe tidigt om du vill uppleva denna häftiga marknad, fram för allt då marknaden enbart rymmer ett visst antal turister åt gången.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Narita International Airport som ligger drygt 60 km öster om stadskärnan. Du tar dig lättast till Tokyo via tåg och resan tar ca en timme. Det går även bussar in till staden, dessa tar dock betydligt längre tid beroende på trafiken.

  Vid hemresa bör du vara noga med att ta dig till flygplatsen i god tid till avgång då det ibland kan vara svårt att uppskatta hur lång tid resan kan ta.
   

  Ta sig runt i Tokyo

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här

  Tunnelbanan i Tokyo är mycket effektiv, rymlig och lätt att förstå. Samtliga stationer ropas upp på engelska och allt är väl skyltat. Du reser smidigast med ett elektroniskt PASMO Card som du enkelt laddar med kontanter via automater. Kortet får du tag på via personal i tunnelbanan och en deposition på 500 yen tillkommer. Dessa får du sedan tillbaka när du återlämnar kortet.
   

  Evenemang i Tokyo

  Körsbärsblomningen – en viktig och uråldrig japansk tradition som representerar förändring (mars till april)

  Darkness Festival – en tusenårig tradition där portabla tempel förflyttas genom gatorna under papperslyktornas sken och trummornas dån (april till maj)

  Bon-Odori – dansfestivalen är ett klassisk sommarevenemang där människor dansar till traditionell rytmisk musik (juli till september)
   

  Shopping i Tokyo

  När det kommer till shopping så konkurrerar Tokyo gott och väl med både New York och London. Samtliga distrikt i stadskärnan har massiva köpcentra som erbjuder produkter från alla stora internationella varumärken. Från Japan kommer ett flertal av världens mest kända designers som t.ex. Kenzo och Issey Miyake samt många fler mindre kända men utmärkta designers som är värda att hålla ett öga på. Om du är ute efter att shoppa kläder så bör du börja i populära områden som Ginza, Shinjuku och Shibuya.

  Letar du efter elektronik så kan du göra riktigt bra affärer i Tokyo. Besök stadsdelen Akihabara, en plats som många skulle kalla för världens teknik-mekka.
   

  Äta i Tokyo

  Även om sushin inte härstammar från Japan så var det här den utvecklades till vad den är idag. Tokyo är i största utsträckning sushiälskarens paradis. Du kan äta sushi för bara några få kronor per bit i sushibarer där tallrikar med två sushibitar kommer åkande på löpande band. Du behöver bara sätta dig ner och plocka efter behag, när du sedan är klar betalar du per tallrik. Om du däremot vill äta sushi på högsta gastronomiska nivå så finns det även flera alternativ. En av de kanske mest berömda är Sukiyabashi Jirosom i den exklusiva stadsdelen Ginza, som erhållit tre Michelinstjärnor.

  Var noga med att vara ute i god tid om du planerar att äta på någon av de mest exklusiva restaurangerna då flera kräver att du bokar bord många månader i förväg.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring


  Övrigt

  Flyg till Tokyo
  Japan

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy