LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Sevärdheter

  Sevärdheter

  Venedig är en av Europas vackraste och mest romantiska städer. Det finns massor av spännande sevärdheter i stan. Venedig är en stad på vatten och består av små gränder och kanaler. Det finns inga bilar i staden. Därför är det bästa sättet att ta sig runt på med båt, särskilt längre sträckor.

  Venedig hade sin storhetstid i slutet av 1200-talet. Då var staden en av Europas rikaste och mest kulturella centrum för konst och arkitektur. Idag har staden fortfarande avtryck av denna storhetstid. Även om staden ständigt sjunker har den lyckats behålla mycket av sin medeltida charm.

  Markuskyrkan, Basilica di San Marco, är känd för sin bysantiska stil och är en av stadens vackraste och mest berömda kyrka. Kyrkan är ett bra exempel på bysantisk arkitektur och är utsmyckad av en stor mängd guld. Idag är kyrkan ett av Venedigs landmärken tillsammans med kanalen Canal Grande.

  Kanalen är stadens viktigaste vatteled som ständigt är trafikerad av vattenbussar och vattentaxi. Att färdas i en klassisk gondol på Canal Grande är ett romantiskt sätt att se staden på. En av Venedigs kändaste symboler är just Gondolen. Förutom kyrkor och kanaler finns det en mängd museer, torg och palats att besöka.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy