ENKEL FRÅN
Eilat

Flyg till Eilat

Flyg till den populära semesterorten Eilat varje lördag under perioden 28 oktober – 24 mars från Stockholm. Boka dina billiga flygbiljetter i god tid med vår lågpriskalender. Vi har inkluderat ytterligare förmåner i din flygbiljett – helt gratis – och du kan få upp till 90% barnrabatt om du tar barnen med.
 

EILAT – FYLLT MED VACKRA LANDSKAP, FÄRGRIKA KORALLREV OCH VACKRA STRÄNDER

Eilat kallas för Israels obestridda semesterort. Den är landets sydligaste stad och ligger vid Röda havet – precis vid gränsen till Jordanien och Egypten. Dess stora popularitet beror främst på områdets vackra stränder och korallrev, pulserande nattliv och vackra ökenlandskap. Trots att staden är liten har den inte mindre än en sju kilometer lång kustlinje.

Det är stora skillnader i temperaturer i området. På sommaren kan temperaturen nå 38 grader, medan den på vintern kan vara så låg som åtta grader. Området är känt för sol, nöje och ökenaktiviteter, och det är inte heller långt till de stora städerna Tel Aviv och Jerusalem. Eilat har i genomsnitt 360 soldagar om året.

Det finns något för alla, men om du gillar att dyka är Eilat platsen för dig. Det fantastiska korallrevet och djurlivet under vatten inspirerar alla som besöker staden. Det finns också gott om möjligheter för en fantastisk upplevelse i landskapet ovanför vattenytan med den vackra Negrev-öken strax norr om staden där du kan vandra eller cykla på de många naturstigarna. Varje vår och höst kan du se miljontals fåglar flyga över staden. Det beror på att Eilat ligger på flygrutten för fåglar mellan Europa och Afrika. Det är en helt unik upplevelse att se de talrika fåglarna flyga på himlen.  

FLYG TILL EILAT UNDER PERIODEN 28 OKTOBER–24 MARS

Flyg med SAS till den populära israelska destinationen Eilat. Vi flyger från Stockholm till Ovda flygplats som ligger ungefär 60 km norrr om staden.

Hitta din avgång

 

BILLIGA FLYGBILJETTER TILL EILAT 

Vi har gjort det enkelt för dig att hitta billiga flygbiljetter till den populära staden vid Röda havet. I vår lågpriskalender kan du snabbt och enkelt få en översikt över alla flygbiljetter till Eilat – du kan se det billigaste priset per dag och per månad.

Du har alltid öppet köp i 24 timmar när du köper dina biljetter hos oss. På det sättet kan du boka på en gång när du hittar det rätta priset – och efteråt bestämma med familjen och dina vänner.  

Hitta billiga flygbiljetter till Eilat

 

FLYG TILL EILAT FRÅN STOCKHOLM

Ombord serverar vi bl.a. gratis kaffe och te under flygresan och naturligtvis kan du läsa dagstidningar i vår app. Det finns gott om möjligheter att koppla av och njuta av resan.

Det är enkelt och snabbt, och så är du redo för en spännande semester på den israelska sydspetsen. 

Hitta en avgång

 

ALLTID MED SAS – VAL AV SITTPLATS, ONLINE CHECK-IN M.M.

Vi vill göra det extra bekvämt för dig när du flyger med oss. Därför har vi inkluderat extra förmåner i din flygbiljett – utan extra kostnad för dig. På det sättet kan du börja din semesterresa på ett bra sätt redan före resan. I biljetten ingår alltid:

  • 23 kg bagage (SAS Go)
  • Online check-in
  • Val av sittplats 22 timmar innan avgång
  • Dagstidningar i vår app
  • Gratis kaffe och te
  • Upp till 90% barnrabatt

 

Du kan alltid hitta din avgång, priser och mycket mer i SAS App samt här på sidan.

Checka in på ett snabbt och enkelt sätt

 

FÅ UPP TILL 90% BARNRABATT

Bra resor börjar tidigt i livet. Om du därför har barnen med på semestern, kan du få bra rabatt på biljetter för barn upp till 11 år. Barn måste åtföljas av en vuxen som är minst 16 år. 

Spädbarn 0-23 månader kan få upp till 90% rabatt på sina flygbiljetter, och de delar sittplatsen med dig. 

Är barnet mellan 2-11 år, kan du få upp till 25% rabatt på biljetten. 

Mer om resor med barn och barnrabatt


SPARA IHOP TILL EN DRÖMRESA MED EUROBONUS – HELT GRATIS

EuroBonus är vårt lojalitets- och bonusprogram. Det ger dig en värld av möjligheter med extra fördelar och erbjudanden som du kan använda till hotellnätter, flygbiljetter, uppgraderingar och mycket annat.

Det är gratis att bli medlem i vårat lojalitetsprogram, och du tjänar poäng varje gång du flyger med oss eller våra partner i Star Alliance. Poängen kan du använda för att göra din resa ännu bekvämare och enklare genom att lösa in dem hos oss eller våra många partner. 

Bli medlem i EuroBonus


KOPPLA AV FÖRE AVGÅNG I VÅRA LOUNGER

Med en SAS Plus-biljett kan du koppla av i våra lounger innan du flyger. Det gäller också olika EuroBonus- och Star Alliance-medlemmar. Om du vill ha tillgång till våra sköna lounger, kan du alltid uppgradera din aktuella biljett. 

Vi serverar kaffe, te, öl och vin i våra lounger, och du kan också njuta av en läcker buffé. Behöver du jobba eller ta en snabb powernap finns det självklart också möjlighet till detta. 

Alltid tillgång till Lounge med dessa biljetter och kort

EILAT FLYGPLATS

Eilat Flygplats började som en militärflygplats, men 1994 tog reguljärflygen över militärflygplatsen. Planen är att Ramon International Airport ska ersätta Eilat flygplatsen 2018. 

Flygplatsen är liten men mysig med ca. 1.5 miljoner årliga passagerare. Det är enkelt att hitta taxibilar och kollektivtrafik på flygplatsen. Det finns ett par barer och restauranger samt en souvenirbutik och en presentbutik. 

 

TRANSFER TILL OCH FRÅN EILAT FLYGPLATS 

Det finns flera olika taxibolag vid Eilat Flygplats. Innan du sätter dig in i en taxi, är det alltid en god idé att fråga om ett fast pris. Det är ofta möjligt att komma överens om ett fast pris med taxichauffören – om det inte står klart och tydligt.  

Du kan också ta en buss från flygplatsen till flera olika destinationer i Israel. Det finns bland annat en flygbuss mellan Eilat, Aqaba, Taba, Jerusalem och Tel Aviv. Du kan också ta den om du ska övernatta på ett hotell i staden. Är ni en större grupp kan ni få en egen transferbuss. 

Du kan också hitta bussar på flygplatsen. De kan ta dig till flera olika destinationer i Israel och närområdet. Här kan du köpa biljetter online. 


BILUTHYRNING VID EILAT FLYGPLATS

Om du vill uppleva det vackra israelska landskapet och de små mysiga byarna, bör du överväga att hyra en bil. Med den kan du få ut ännu mer av din semester då du inte behöver vänta på kollektivtrafik eller betala för taxi. Det är också enkelt att både hämta och lämna tillbaka hyrbilen. Allt detta kan man göra på flygplatsen – snabbt och enkelt. Du kan söka lediga bilar på vår hemsida, och du tjänar naturligtvis EuroBonus-poäng när du hyr via oss. 


TRANSPORT I EILAT

Eilat är en liten stad, så du kan ofta gå till fots till de flesta ställen i staden – särskilt om du bor runt den norra stranden. Om du ska ta dig från det norra till det södra strandområdet kan det vara nödvändigt att ta antingen taxi eller kollektivtrafik. 

Det finns bara ett offentligt transportbolag i staden – Egged. P.g.a. stadens storlek finns det inte många busslinjer, men det är inte något problem. Du kan nämligen komma runt större delen av staden med i stort sett alla linjer. 

Ibland kan det vara frestande att åka med taxi, eftersom den inte kostar mycket p.g.a. de korta avstånden, samtidigt som att de har luftkonditionering. Åker du på utflykt eller besöker andra byar är en hyrbil en mycket bra investering.FAKTA EILAT

Valuta: Shekel (NIS = Ny Israelsk Shekel)

Tidsskillnad: +1

Riktnummer: +972

Språk: Hebreiska och arabiska (de flesta talar också engelska och franska) 

Israels Ambassad: Strandvägen 58, 115 23 Stockholm, Sverige

Sveriges Konsulat: Israel Desert House, Flat 14 Los Angeles Street 11 P.O. Box 1099 88104 Eilat Israel

 

Fler SAS destinationer