sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

ENKEL FRÅN
Israel

Flyg till Israel

Flyg med SAS till Irland

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Intressant historia, välsmakande mat och vacker natur är bara några av de saker som Israel har att erbjuda. Flyg med SAS till Eilat och upplev ett land med en unik kultur, stolta traditioner och vackra stränder. Här har du både möjlighet att dyka ner i religionshistoria, när du besöker städer som Jerusalem och Betlehem, flyta på Döda havet och ladda batterierna på de vackra stränderna i Eilat.


Flyg med SAS till Israel

Flyg med SAS till Eilat och få en upplevelse för livet. När du flyger med SAS till Israel, ger vi dig en mängd fördelar för att din resa ska bli så bekväm som möjligt. Du får bland annat gratis kaffe och te, dagstidning i vår app och möjlighet för online check-in och val av sittplats 22 timmar innan avgång.
Med ett EuroBonus-kort i handen erbjuder SAS dig ett antal fördelar. Du kan bland annat tjäna poäng på biljetter, hotellbesök och shopping – poäng som du senare kan använda till flygbiljetter när du ska uppleva mer av världen.


Resa runt i Israel

En av de stora fördelarna med Israel som destination är att det finns flera unika upplevelser samlade på ett litet område. Israel är mindre än hälften så stor som Danmark. Ändå erbjuder landet en mycket varierande natur med öken, berg och stränder samt en variation med gamla, bibelhistoriska byggnader och nya, moderna skyskrapor.

Kulturellt kan man finna stora skillnader i det lilla landet. Judisk och arabisk kultur lever sida vid sida i en skön blandning, och landet har både hebreiska och arabiska som officiella språk.


Upplev det bibliska och det moderna Jerusalem

När du är i Israel får du inte missa att besöka landets huvudstad Jerusalem. Namnet på staden betyder den heliga staden, och den har en stor betydelse både för judar, muslimer och kristna. I den gamla stadsdelen kan du se både synagogor, moskéer och kyrkor och den kända Klagomuren, där ortodoxa judar kommer för att be.

Den moderna delen av Jerusalem är präglad av skyskrapor, och den visar hur modernt land Israel är. I den moderna stadsdelen finns det bland annat en mängd museer och kulturella utbud, shoppingcenter, hotell och matserveringar.


På badsemester i Eilat

Om du är på jakt efter en otraditionell badsemester, är Eilat det perfekta valet. Med sitt läge tätt inpå öken, berg, sina vackra korallrev och vita stränder, har staden gjort ett stort intryck på turister i årtionden.

Tycker du också om att shoppa, så är Eilat ett härligt semesterval. Staden är nämligen ett taxfree område, så man kan spara pengar i de stora shoppingcentren. Utöver finns det många goda matställen och ett livligt nattliv. Här har du en unik möjlighet att planera en semester med sol, strand och shopping om dagen och fest på kvällen. Med sitt vackra läge finns det också stora möjligheter för unika naturupplevelser. 


Det israeliska köket

Couscous, falafel och hummus är några av de mest kända israelska maträtterna. Landet är känt för att servera välsmakande och väl förberedda rätter. Rätter som är en blandning av många olika matkulturer, och som har smält ihop i en skön harmoni. En av de viktigaste sakerna i det israeliska köket är de lokala och friska råvarorna av hög kvalitet. I Israel odlas all slags frukt och grönt, och israelisk mat är ofta mycket hälsosam och näringsrik. På din semester i Israel kommer du således inte att gå i säng hungrig.