LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Aten är en av världens äldsta städer och var under en mycket lång tidsperiod världens centrala punkt för filosofi och konst. Greklands huvudstad anses vara den moderna civilisations vagga och är födelseplatsen för demokrati. Än idag finns väldigt många kulturarv väl bevarade och det är en speciell upplevelse i sig att blicka ut över staden från Akropolis.

  Aten är dock inte bara ett enda stort museum, staden har ett rikt och pulserande nattliv i världsklass samt ett mycket stort shoppingutbud för alla smaker. Oavsett om du vill vandra i de stora tänkarnas fotspår eller bara ta det lugnt vid hotellpoolen så är Aten det rätta valet. 
   

  Att se och göra i Aten

  Det rika kulturarvet i Aten gör sig påmint i nästan varje gatuhörn. Den gamla staden Akropolis med Parthenon uppe på höjden, 150 meter över havet, vittnar om en svunnen guldålder. Fantastisk utsikt över staden. När du är här bör du även besöka Plaka – ett litet område med mycket gammal arkitektur och ett stort antal trevliga småbutiker och restauranger.

  Är man sugen på en liten utflykt så är Poseidons tempel en bit söder om Aten en mycket populär attraktion. Många åker hit för att titta på solnedgången över Medelhavet. 
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Aten International Airport som ligger ca 30 km nordost om city. Restiden för en buss in till stan är ungefär 40 minuter. 
   

  Ta sig runt i Aten

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. I Aten ligger många av de stora sevärdheterna i nära anslutning till varandra, det går därför alldeles utmärkt att ta sig runt till fots. Man bör dock känna till att höjdnivån kan variera mycket på platser runtom i staden vilket snabbt kan bli utmattande, speciellt under varma sommardagar. Tunnelbana och buss finns som substitut. 
   

  Shopping i Aten

  I Aten hittar du allt från loppmarknader, antikaffärer, modeboutiquer till större gallerior. Passa på att shoppa lokalt tillverkade hantverk och souvenirer till en billig peng vid Monastiraki. 
   

  Äta i Aten

  Det grekiska köket är förmodligen väl känt för de flesta svenskar idag och i Aten hittar du alla lokala specialiteter: Pita, tzatziki, fetaost, souvlaki, grekisk sallad, oliver, lamm, moussaka och mycket annat gott. Typisk och läcker Medelhavsmat som påstås få dig att leva längre! 
   

  Säkerhet

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring 
   

  Flyg till Aten Greklands kungliga slott

  Den moderna grekiska huvudstaden är en sjudande metropol med nästan en miljon invånare i själva staden och runt 3,5 miljoner med omgivande stadsområden inräknade. Atens sevärdheter erbjuder förutom kultur också många olika shoppingmöjligheter. Här finns både gammaldags marknader med kött, fisk och grönsaker, och moderna designerbutiker i Kolonakidistriktet.

  Under de varma sommarmånaderna sjuder gatorna av liv då kaféer, restauranger och barer flyttar ut på trottoarerna. Strax söder om staden finns långa stränder dit både invånarna och turister tar sin tillflykt när sommarvädret blir för varmt. Många av stadens nattklubbar flyttar till stranden under sommarmånaderna och erbjuder äkta fest- och sommarstämning i sanden.

  Boka en resa till Atens sevärdheter med SAS. 

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy