LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till Nice

  Vackra Nice som ligger på den franska rivieran är ett europeiskt paradis för alla som gillar sol, strandhäng, shopping och god mat. Låt dig omfamnas av den avslappnade atmosfären vid Medelhavet. Börja dagen med ett dopp och ta sedan en tur in till staden för att kyla ner dig när eftermiddagssolen blir för varm. Nice erbjuder det kompletta paketet för den som är ute efter en kombinerad stads- och strandsemester.

  Nice grundades ca 350 år e. Kr. av greker. Sedan dess har området ockuperats av romarna innan det blev franskt, vilket återspeglas i arkitekturen, maten och språket. Den lokala dialekten är en blandning av flera språk, så pass mycket att det upplevs som ett helt eget språk. I Nice bor det lite drygt 350,000 människor. 
   

  Att se och göra i Nice

  Nice är Frankrikes femte största stad och det finns mycket att se och uppleva. Bortsett från den fantastiska sandstranden och det livliga centrumet finns även museer av hög standard som Matisse och Chagall. Var noga med att boka din resa i god tid då Nice är ett mycket populärt resmål, framför allt under sommaren. Gamla stan – Nice präglas av en varierad arkitektur från olika tidsepoker. 
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Nice Cote d’Azur Airport som ligger lite drygt 6 km från city. Du tar dig smidigast in till staden via bussar som avgår med 20 minuters mellanrum. 
   

  Ta sig runt i Nice

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Du tar dig smidigast runt i Nice med buss. Du kan köpa busspass för 1, 5 eller 7 dagar. 
   

  Shopping i Nice

  Att shoppa i Cote d’Azur är ett stort nöje i sig. Här hittar du allt från små specialbutiker till globala varumärkens flaggskepssbutiker. 
   

  Äta i Nice

  Matkulturen i Nice skiljer sig något överlag mot resterande Frankrike och är nära släkt med det provensaliska köket. Ofta används lokalt producerade ingredienser som olivolja, ansjovis, frukt och grönsaker. Är du sugen på lokala läckerheter bör du bland annat prova Pissaladière (pizzaliknande rätt med lök och ansjovis), Socca (provensalisk pannkaka) och Salad Nicoise (tomat- och bönsallad med tonfisk och ansjovis). 
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy