LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Transport

  Transport

  Bussar, tåg och tunnelbana i Helsingfors

  Helsingfors lokaltrafik består av buss, spårvagn, tunnelbana och färja. Bakom tjänsterna står bolaget HRT (Helsinki Region Transport). Tunnelbanan, som är den enda av sitt slag i Finland, består av en lång linje med en förgrening i den östra änden. Med HRT kan du även resa till och från Vanda flygplats.

  Helsingfors blå bussar är väl utspridda över staden och står för en stor del av lokaltrafiken. Bussarna går oftast från tidig morgon fram till midnatt. Under helger går bussarna dygnet runt.

  Helsingfors eldrivna spårvagnar har transporterat stadens invånare i mer än 100 år. Totalt opererar 12 linjer från tidig morgon till sen kväll med avgångstider på ca 5-10 minuter under rusningstrafik och 10-20 minuter under övrig tid.

  Biljetter och Helsinki Card

  När du tar dig fram i Helsingfors kan det vara bra att känna till de olika valmöjligheterna i biljettväg som du står inför. När det kommer till biljetter så går det självklart alltid bra att betala för en enkel resa ombord, detta gäller både buss och spårvagn. Dagsbiljetter är ett prisvärt och smidigt alternativ för dig som kommer att nyttja lokaltrafikens bekvämlighet till fullo. Dessa dagsbiljetter finns tillgängliga från en till sju dagar. Kortet är giltigt från det att det används för första gången. Ett tredje alternativ i form av Helsinki Card ger dig fri access inte bara till det lokala transportsystemet, utan även en rad populära museer och attraktioner bland annat.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy