LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Helsingfors, det svenska namnet på Finlands huvudstad Helsinki är en sann nordisk pärla. Den särskilt vackra naturen och de goda shoppingmöjligheterna lockar årligen tonvis av turister. Staden är Finlands största med dryga 600 000 invånare och är landets centrala punkt för kultur, ekonomi och politik. SAS har flera dagliga direktflyg till Helsingfors. Du kan även boka parkeringsplats på Arlanda flygplats

  Att se och göra i Helsingfors

  Helsingfors erbjuder ett brett utbud av spännande museer och många årliga evenemang i form av utställningar, teaterföreställningar och konserter.

  Det kanske mest kända landmärket i Helsingfors är den grandiosa och vackra domkyrkan på Unionsgatan som byggdes i mitten av 1800-talet.

  Suktar du efter lite finsk historia kan du besöka Finlands Nationalmuseum på Mannerheimvägen. Här finns utställningar, historiska föremål och information om Finlands historia som sträcker sig över tusentals år.

  Om ni åker med hela familjen kan ett besök till Sea Life vara ett roligt avbrott. Här kan ni titta på alla möjliga sorters exotiska djur som hajar, pirajor, ormar med mycket mera.

  Ta sig från flygplatsen

  Du tar dig enkelt till och från Helsingfors flygplats med buss. Bussar går dygnet runt och restiden är ca 35 minuter. En taxiresa till city tar ungefär lika lång tid. Du hittar taxistationer strax utanför terminalerna.

  Ta sig runt i Helsingfors

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här. Helsingfors infrastruktur och lokaltrafik är modernt och erbjuder både bussar, spårvagn och tunnelbana. Om du däremot föredrar att ta dig fram till fots går det utmärkt då staden är relativt liten till storlek och mycket ligger i nära avstånd till varandra.

  Shopping i Helsingfors

  Helsingfors är en utmärkt stad att shoppa i. De trendiga shoppinggatorna Annegatan, Fredriksgatan och Nylandsgatan kryllar av chica inrednings- och modebutiker med kläder och accessoarer av unga finska designers. Här hittar du även många intressanta second hand-butiker. Flyg Arlanda-Helsingfors och unna dig en helg av shopping och avkoppling.

  Äta i Helsingfors

  Ett vanligt inslag i den finländska matkulturen - mycket likt den svenska - är salt- och sötvattensfiskar från bland annat lax- och torskfamiljerna i våra nordliga vatten. Prova gärna en traditionell Karelsk pirog som är en bakelse gjord på bröd av råg och fyllning av risgrynsgröt.

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy