LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till Manchester

  Manchester är en av de mest populära destinationerna i England, men hamnar ofta i skuggan av London. Manchester är en mysig och kompakt stad med mycket att se. Staden skadades kraftigt under andra världskriget vilket har lett till att modern arkitektur blandas med flera hundra år gamla byggnader.

  Manchesters historia sträcker sig tillbaka till romartiden. År 79 e. Kr. byggdes ett romerskt fort vid namn Mancunium på platsen där stadens centrum idag ligger. Runt detta fort har sedan Manchester sakta vuxit fram. Idag bor det drygt 2,5 miljoner invånare i storstadsområdet Manchester. 
   

  Att se och göra i Manchester

  Manchesters centrala delar erbjuder mycket att se. Katedralen John Rylands University Library (nu en del av universitetet), Rådhuset, Royal exchange och Free Trade Hall är alla fina 1800-talsbyggnader som är värda besöket för den kulturellt intresserade. Besök också Castlefield, ett gammalt och nedlagt industriområde som har fått nytt liv genom restauration.

  År 1830 byggdes världens första järnväg med tvillingspår vars syfte var att transportera människor och råvaror mellan Manchester och Liverpool. År 1894 öppnades Manchester Ship Canal och gjorde det möjligt för handelsfartyg och andra skepp att segla de drygt 55 kilometrarna in mot land. Staden har under åren förvandlats från en grå industristad till en levande metropol med spännande arkitektur, konst och kultur. Manchester har således blivit en av de hippaste städerna i England.

  Utöver detta hittar du även flera museer och gallerier i staden. Fotboll och Old Trafford är något som många gärna associerar med Manchester, men det är bara en av de många sidor som staden har att erbjuda. 
   

  Ta sig från flygplatsen

  Det finns flera sätt att ta sig till och från Manchester Airport som ligger drygt 16 km söder om staden. Bussar och tåg avgår dygnet runt med korta mellanrum. Tåget till city tar ca 20 minuter. 
   

  Ta sig runt i staden

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Med spårvagn och buss tar du dig enkelt runt i Manchester. Dagspass finns att köpa. 
   

  Shopping i Manchester

  Millennium Quarter är Manchesters motsvarighet till Londons Piccadilly Circus eller Times Square i New York. Här finns helt enkelt något för alla, från små butiker till stora köpcentrum som Manchester Arndale. 
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy