LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Museer och utställningar

  Museer och utställningar

  SAS guidar dig till några av de bästa museerna och utställningarna i Köpenhamn. För mer information om öppettider och eventuella förändringar i program och utställningar, besök respektive museums webbplats.

  Kastellet

  Kastellet är en mycket välbevarad, snart 400 år gammal fästning belägen mellan centrala Köpenhamn och Österbro. Citadellet är utformad likt en femuddig stjärna där varje spets är en så kallad bastion som har fungerat som försvarspunkt.

  Idag används kastellet till militära baracker och kontor, men är trots det öppen för allmänheten så att alla kan få ta del av Köpenhamns renässans. Kastellet är som bäst att besöka under vår och sommar när vädret är som bäst.

  Tycho Brahe Planetarium

  Tycho Brahe, en av historiens mest erkända astronomer och astrologer, ligger till grunden för detta planetarium i centrala Köpenhamn, beläget strax intill St Jörgens sjö. Från morgon till kväll kan du se spektakulära IMAX-filmer (världens nuvarande största videoformat) om vår planets otroliga natur. Du finner även såväl permanenta som tillfälliga utställningar om planeterna i vårt solsystem, vår galax och flera av yttre rymdens olika mysterier. Tycho Brahe Planetarium passar bra att besökas året om.

  Experimentarium

  Experimentarium är platsen för alla barn – och vuxna för den delen – som vill lära sig något nytt om teknik och naturvetenskap. Lek, experimentera och undersök utställningarna som kan handla om allt från dinosaurier till världens hav. ”Learning by doing” har aldrig varit en mer passande beskrivning. Experimentarium hittar du i norra utkanten av Köpenhamn, strax intill Hellerup. Experimentarium passar bra att besökas året om.

  Rosenborg Slott

  Detta mäktiga slott lät byggas av kung Christian IV under slutet av renässansen. Slottet är numera ett museum och hem åt diverse klenoder och föremål som relaterar till det danska kungahuset. Här finner du bland annat de mycket imponerande kronjuvelerna. Även privata samlingar från tidigare kungligheter finns representerade. Rosenborg Slott passar bra att besökas året om även om det är särskilt vackert under vår och sommar.

  Amalienborgmuseet

  Strax öster om Rosenborg slott ligger detta systermuseum, byggt i klassisk europeisk rokokostil. Området består av fyra identiska palats där två är öppna för allmänheten. Här kan du även dagligen beskåda den danska högvakten. Amalienborgmuseet passar bra att besökas året om.

  Museer i Köpenhamn

  Kastellet Gl. Hovedvagt, Kastellet 1 2100 Köpenhamn
  Tycho Brahe Planetarium, Gammel Kongevej 10 1610 Köpenhamn
  Experimentarium, Tuborg Havnevej 7 2900 Köpenhamn
  Rosenborg Slott, Øster Voldgade 4A 1350 Köpenhamn
  Amalienborgmuseet, Christian VIII's Palæ 1257 Köpenhamn

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy