LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Flygplats Kastrup

  Flygplats Kastrup

  Kontakt

  PO Box 74, Lufthavnsboulevarden 6, DK 2770 Kastrup Denmark
  Airport Code: CPH
  Airport Tel: +45 3231 3231
  Airport Website: www.cph.dk

  Information om Kastrup flygplats

  Köpenhamn flygplats ligger 10 km sydost om centrala Köpenhamn. I ankomsthallen finns en informationsdisk som är öppen dagligen från 06.00 till 22.00. Där kan du som resenär hitta flyginformation för avgångar och ankomster, kartor över terminaler och andra anläggningar samt en flygplanerare som skräddarsyr din resa baserat på avresort.

  Hotell i närheten av Köpenhamns flygplats

  Det finns flera närliggande hotell och du kan enkelt boka rum via en hotellbokningsdisk belägen i den internationella ankomsthallen. Närmaste hotell är The Transfer Hotel som ligger i transithallen på flygplatsen.

  Hilton Copenhagen Airport Hotel ligger också vid flygplatsen och kan nås via en täckt gångväg från Terminal 3. Andra närliggande hotell är Park Inn Köpenhamn och Quality Hotel Dan som ligger inom 1,6 km från flygplatsen.

  Biluthyrning på Kastrup

  Europcar, Avis och Hertz har kontor i terminal 1 och 3, medan Budget och Sixt har kontor i Terminal 3. I likhet med många europeiska städer rekommenderas inte hyrbil om du bara besöker den centrala stadsdelen. Parkering är svårt att hitta och taxibilar, bussar och tåg är ett mer bekvämt sätt att ta sig runt i staden.

  Europcar tel: +45 32 50 66 66
  Avis tel: +45 32 51 20 99
  Hertz tel: +45 32 50 30 40
  Budget tel: +45 32 52 39 00
  Sixt tel: +45 32 46 80 30

  Butiker och restauranger på Kastrup

  Det finns gott om restauranger, barer och caféer på Köpenhamn flygplats. Utbudet för shopping är stort med många taxfree-butiker. En förbeställning- och pick-up service finns också tillgänglig på www.buy-fly.dk.

  Bagage

  På Kastrup finns resgodsförvaringen belägen mellan Terminal 2 och 3, och en effektförvaring finns vid parkeringen P4. Ett hittegodskontor (tfn: +45 3231 2284) finns vid bagageanläggningen i Terminal 2.

  Övriga faciliteter på Köpenhamns flygplats

  Det finns dusch och bastu på Transfer Hotel i transithallen och för barnen finns en lekplats i Terminal 2 och flertalet toaletter är utrustade med skötbord. Ett 24-timmars bönerum ligger vid terminal 2 där det också finns ett vilorum. Det finns en ny lounge speciellt för tonåringar i terminal 2. Banker finns i Terminal 2, växlingskontor i Terminal 2 och 3, och uttagsautomater i alla terminaler. Ett postkontor ligger mellan Terminal 2 och 3. Trådlöst internet finns tillgängligt på många platser i terminalerna och ett antal Internetkiosker ligger i transitområdena i Terminal 2 och 3.

  Service för affärsresenärer

  På Köpenhamns flygplats finns ett Business center i Terminal 3. Hilton Business Centre ligger på fjärde våningen och har VIP-rum, konferensrum som kan ta upp till 50 deltagare och nio mindre mötesrum samt internet och utrustning för videokonferenser.

  Handikappanpassning på Kastrup

  Kastrups flygplats är väl anpassad för handikappade och rullstolsanpassade toaletter finns aviserade i alla terminaler. Passagerare med funktionshinder uppmanas att informera sina flygbolag innan avresa om sina respektive behov. Parkeringsplatser för handikappade finns tillgängliga. För den med nedsatt hörsel finns hörselslingor monterade i alla transithallar och här finns även reserverade sittplatser för handikappade. För mer info: tel: +45 3252 8300

  Transport till / från Kastrup

  En gratis transitbuss kör mellan alla tre terminalerna och Terminal 1 och 2 är ihopkopplade med en korridor.

  Tåg

  Det finns höghastighetståg till Köpenhamns Centralstation (restid - 12 minuter), liksom till ett antal andra destinationer i Danmark och Sverige. Tågstationen ligger i terminal 3. Metro: Tunnelbanan som ansluter till stadens centrum ligger också i Terminal 3. Stationen kallas "Lufthavnen" och ligger intill Terminal 3.

   

  Buss

  SAS flygbuss finns utanför terminalen, och avgår var 15:e minut under dagen. De går till SAS Scandinavia Hotel och till Centralstationen. Restid ca 25 minuter. Biljettpris är cirka 30 kronor enkel resa.

   

  Taxi

  Det finns gott om taxibilar utanför ankomsthallen på Köpenhams flygplats. Kostnad för resa till Köpenhamn centrum är ca 130 kronor och resan tar cirka 20 minuter. Både svensk och dansk taxi kör till flygplatsen från respektive sida. Tänk dock på att broavgiften fördyrar priset från svensk sida.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy