LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Köpenhamn är Danmarks huvudstad och ingångsporten till kontinenten för oss svenskar. Köpenhamn erbjuder ett rikt utbud av kulturupplevelser, nattliv och shoppingmöjligheter, för att inte nämna en lång och intressant historia att upptäcka. Staden är Danmarks största metropoliska område med drygt 1.2 miljoner invånare. Lokaliserat på Själland och Amager i närheten av Öresund mellan Sverige och Danmark är Köpenhamn väldigt nära hemma men trots det en unik upplevelse. Köpenhamn har vid flera tillfällen uppmärksammats av bland andra Forbes för att ha en av världens högsta levnadsstandarder.

  Är danskarna världens lyckligaste folk? Det låter vi vara osagt, något som däremot är helt säkert är att Köpenhamn har mycket roligt att erbjuda för hela familjen och är en charmig stad med intressanta människor och miljöer. SAS flyger dagligen till Kastrup i Köpenhamn, Skandinaviens största flygplats.


  Att se och göra i Köpenhamn

  Tivoli, Ströget och Nyhavn är alla måsten när man besöker Köpenhamn. Utöver detta så är stadens berömda staty och symbol "Den lilla sjöjungfrun" samt slottet Amalienborg - där den kungliga familjen bor - också värda ett besök.

  På Ny Carlsberg Glyptothek hittar du en fin samling av grekisk, egyptiska, etruskiska och romerska konstföremål. Är du en ölfantast? Köpenhamn är hem till ett flertal ölbryggerier, däribland Carlsberg som erbjuder guidade turer och provsmakning. Staden har ett brett utbud av kulturella aktiviteter att upptäcka och uppleva.

  I Köpenhamn kan du se en rad olika föreställningar på den kungliga teatern, njuta av en symfonikonsert på Tivoli eller se de magnifika samlingarna av konst på Art & Design.

  Besöker ni Köpenhamn med barn kan ni åka till Experimentarium i Hellerup en bit utanför staden. Här kan du utforska allt från köttätande dinosaurier till den röda planeten Mars. Råkar du besöka Köpenhamn i december så kan julmarknaden på Tivoli vara värt ett besök. Här hittar du ett hav av ljus som lyser tillsammans med julgranar och julstjärnor.


  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Köpenhamns flygplats som ligger i Kastrup, ca 8 km från city. Åker du bil eller taxi tar resan ungefär 10 minuter. Bussar avgår var femte minut och tågen avgår med 20 minuters mellanrum.


  Ta sig runt i Köpenhamn

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil

  Med tunnelbanan i Köpenhamn tar du dig runt snabbt och smidigt.

  Med ett City Pass reser du ett obegränsat antal gånger inom 24 alternativt 72 timmar.


  Shopping i Köpenhamn

  Köpenhamn är ett shoppingparadis där du hittar det mesta. Allt från små bås till stora välkända varuhus som t.ex. Magasin du Nord och Illum. Berömda danska formgivare inom heminredning inkluderar Royal Copenhagen, Holmegård och Georg Jensen.


  Äta i Köpenhamn

  När du har shoppat färdigt kan du ta en tur ner till hamnen för en bit mat. Här hittar du en mängd restauranger med intressanta menyer, bra öl och naturligtvis danska wienerbröd.

  Det danska köket är inte helt olikt vårt eget men känns trots det väldigt nytt för den oinvigde.

  Smørrebrød är t.ex. en riktigt populär dansk klassiker som kan vara både simpel och lyxig beroende på vad du gör med rätten. Enkelt förklarat är det skivor av råg eller annat grovt bröd med en massa goda pålägg som t.ex. fisk, korv, ost, grönsaker, skaldjur med mera. Påläggen kan varieras oändligt, så pass mycket att smørrebrødet kan ätas både till frukost, lunch eller middag. En rejäl smörgås eller huvudrätt, det är vad du gör det till. Glöm inte att man bör avnjuta smørrebrødet med gaffel och kniv!


  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy