LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  guide till bryssel

  Belgiens huvudstad Bryssel är ett populärt resmål för de som uppskattar kultur, god mat och inte minst choklad. Bryssel ger bilden av en urtypisk europeisk stad då den nästan rinner över av kultur och historia samt på grund av dess nära avstånd till hjärtat av kontinenten. Bryssel är rent ut sagt sprängfyllt med fantastiska promenadstråk, museer, parker, restauranger och barer.

  Bryssel har två officiella språk: nederländska och franska. Bruxelles är det franska namnet medan Brussel är det nederländska. Staden rymmer ungefär 170,000 invånare. 
   

  Att se och göra i Bryssel

  Grand Place – kanske det mest kända landmärket i Bryssel och en utmärkt startpunkt för ditt besök. Grand Place är ett litet torg i Bryssels centrum med arkitektur från 1500-talet samt en mäktig gotisk byggnad som fungerar som stadshus.

  Museum i Bryssel - Bryssel har ett rejält antal museer och gallerier att besöka. Du finner allt från små och enkla museum till stora och spektakulära. Om du tror att du kommer besöka flera museer kan det vara en god idé att köpa ett ”Museum Pass” som ger dig fri entré till 30 olika museum och fri transport i lokaltrafiken.

  Börja med ett besök till ”Museum of Brussels City” för en djupdykning i stadens historia och dess folk. Museet har tre våningar där var och en är dedikerad till de olika aspekterna av Bryssels historia. 
   

  Gillar du choklad?

  Museet för kakao och choklad lockar massor av turister från hela världen som längtar efter att få provsmaka läckerheter från några av världens bästa chokladtillverkare. Här kan du lära dig mer om kakaobönans historia och hur produktionen av ditt favoritgodis går till. 
   

  Choklad och öl

  Belgien erbjuder en mängd olika smaker, men staden är kanske mest känd för sin choklad och öl i världsklass. Du hittar små chokladbutiker i nästan varje gatuhörn i Gamla Stan och barer serverar ofta fler ölsorter än vad de flesta har hört talas om. 
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Bryssels flygplats som ligger lite drygt 1,4 mil nordost om city. Du kan ta tåget in till staden på ungefär 20 minuter. 
   

  Ta sig runt i Bryssel

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Bryssels lokaltrafik har vad man kan förvänta sig av en modern stad. Du tar dig enkelt fram med antingen buss, tunnelbana eller spårvagn. 
   

  Shopping i Bryssel

  Var du än går i Bryssel hittar du en mängd butiker som erbjuder ett brett och varierat utbud av kläder, prylar och konfektyr. Bäst och mest shopping hittar du i området kring Antoine Dansaertstraat och Kartuizersstraat. 
   

  Äta i Bryssel

  Klassisk belgisk mat innehåller ofta enkla basvaror som potatis och kött vilket närodlas. Utöver choklad- och öltillverkningen är landet känt för sin tillagning av skaldjur, framför allt musslor. Ångkokta musslor tillagade på belgiskt vis är ofta förekommande på menyer runt om i landet. De serveras normalt sett i en stor gryta tillsammans med en speciell sås. 
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy