WiFi

Håll kontakten under flygningen, läs de senaste uppdateringarna på dina sociala medier, surfa eller arbeta.

WiFi utan avgift ingår

 • När du reser på en SAS Business-biljett.

 • Som en nivåförmån för EuroBonus Diamant- och Guld-medlemmar som reser i SAS Go och SAS Plus.

Åtkomst till SAS webbplats, SAS-app och scandinaviantraveler.com är alltid avgiftsfritt på europeiska rutter och på långdistansflygplanet A321LR. Mer information om våra avgifter

Detaljerad information

 • Den största delen av SAS europeiska flygplansflotta är utrustad med höghastighets-WiFi så att du enkelt kan streama dina favoritserier, surfa på webben, skicka e-post eller använda sociala medier.

 • Om din flygning har WiFi blir du informerad om det via sms före ombordstigningen, förutsatt att ditt mobilnummer är angivet i bokningen.

 • Du kan betala med kreditkort eller EuroBonus-poäng. WiFi är avgiftsfritt för EuroBonus Diamant- och Guld-medlemmar.

 • WiFi aktiveras oftast när vi lämnar gaten och stängs av när vi anländer till vår destination. Men vissa områden och länder tillåter inte WiFi-överföringar och systemet stänger av tjänsten automatiskt över sådana områden. Om så är fallet blir WiFi tillgängligt när vi väl är i luften.

 • Långdistansflygplanet A321LR är utrustat med höghastighets-WiFi och är det senaste tillskottet i SAS flygplansflotta för långdistansflygningar. Den återstående delen av SAS flygplansflotta för långdistansflygningar, som består av flygplanstyperna A330 och A350, är utrustad med WiFi med lägre hastighet. Du kommer att kunna chatta, läsa e-post, använda sociala medier och surfa, men systemet är inte tillräckligt snabbt för streamning. Vi värnar om alla passagerares trivsel och därför är det inte tillåtet att använda WiFi-tjänster för att ringa, inklusive VoIP-samtal via tjänster som Skype, FaceTime och WhatsApp.

 • Du kan betala med kreditkort eller EuroBonus-poäng. WiFi är avgiftsfritt för resenärer i SAS Business och för EuroBonus Diamant- och Guld-medlemmar.

 • Tjänsten aktiveras cirka 20 minuter efter starten och avaktiveras när vi påbörjar nedstigningen. Vissa störningar kan förekomma längs vägen när systemet byter från en satellit till en annan och på nordliga flygningar över Grönland.

 • Ett av våra flygplan väntar på att bli utrustat, men resten av SAS interkontinentala flygplansflotta har WiFi. Det berörda flygplanet är ett A330E med registreringsnummer SE-REH.

 • Vårt 3G-mobilnät är aktiverat på de flesta av våra flygningar till/från USA/Asien som utförs med våra Airbus 330-flygplan. Denna tjänst ger dig möjlighet att använda din smartphone på samma sätt som hemma – på 6 000 meters höjd. Allt du behöver göra är att kontrollera att din leverantör samarbetar med AeroMobile. Du kan använda roamingnätet AeroMobile genom att avaktivera flygplansläget, men bara när flygplanet är på marschhöjd.

 • Kostnaden för att använda mobila tjänster (sms, samtal och GPRS) beror på vilka roamingavgifter din mobiloperatör tar ut. All dataroaming debiteras med utrikestaxan, även på inrikesflygningar, och kostnaden läggs till på din vanliga mobilräkning. När du stänger av flygplansläget skickar din tjänsteleverantör ett sms med prisplanen för denna tjänst.