sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa
Checka in

Checka in snabbt och enkelt

Vi gör alltid allt vi kan för att se till att din resa går så smidigt och enkelt som möjligt. Det är anledningen till att vi erbjuder många sätt att checka in till ditt flyg på. Det är snabbast och enklast att checka in online, så att du har mer tid över för roligare saker som god mat och shopping.

Checka in online

Vi erbjuder incheckning online till och från de flesta destinationerna. Incheckningen öppnar 22 timmar före avgång.

Online

 • Du kan checka in online och välja sittplats från 22 timmar före avgång, fram till en timme före avgång. Allt du behöver är din bokningsreferens.  

Incheckning online är inte tillgänglig för flygningar från: Alanya, Cagliari, Chambery, Florens, Gazipasa, Ibiza, Lanzarote, Neapel, Olbia, Ovda, Pisa, Pula, Teneriffa. För dessa flygningar måste du checka in på flygplatsen.

I mobilen

Checka in snabbt och enkelt i mobilen.

 • Du kan checka in i mobilen och välja sittplats till samtliga flygningar med SAS och Widerøe från 22 timmar före avgången fram till en timme före avgången.
 • Du kan checka in via SAS App för Android och iPhone, på vår webbplats eller med vår sms-service.
 • Om du checkar in bagage kan du märka upp dina väskor i en SAS Self Service-automat på flygplatsen.


I en SAS Self Service-automat

Undvik köerna och checka in i en SAS Self Service-automat, där du även kan: 

 • Välj din sittplats
 • Skriva ut bagagetaggar
 • Skriva ut ditt boardingkort
 • Betala för extra bagage (som du inte redan har betalat för vid bokning eller incheckning online)
 • Lägg till ditt EuroBonus-nummer
 • Ändra sittplats
 • Boka om din biljett (om det ingår i biljettpriset)
 • Registrera extra uppgifter som krävs för resor till USA och Storbritannien

Vid incheckningsdisken

Om du vill ha personlig service får du gärna checka in och lämna ditt bagage vid vår incheckningsdisk.

 • Ensamresande barn och personer som reser med husdjur måste checka in vid en disk på flygplatsen.
 • Om du reser utrikes i SAS Go eller med en inrikesflygning rekommenderar vi att du checkar in online, i mobilen eller i en automat på flygplatsen.

Prioriterad incheckning 

Om du vill ha personlig service får du gärna checka in och lämna ditt bagage vid vår prioriterade incheckningsdisk. När du använder prioriterade incheckningsdiskar sparar du tid jämfört med våra andra incheckningsdiskar på flygplatsen. Sök efter våra prioriterade incheckningsdiskar på alla flygplatser som trafikeras av SAS.

Prioriterad incheckning erbjuds när du reser i SAS Business och SAS Plus. Vi erbjuder dessutom prioriterad incheckning för våra EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar och innehavare av Star Alliance Gold-kort när de reser med SAS eller en flygning som utförs av ett Star Alliance-flygbolag från den lokala flygplatsen (gäller inte för SAS Charter-flygningar). Dessutom kan EuroBonus Silver-medlemmar använda denna tjänst året runt när de flyger med SAS. Kom ihåg att ditt EuroBonus-medlemsnummer måste registreras på resan för att du ska kunna utnyttja din förmån.

Tidsfrister för incheckning och ombordstigning

I syfte att göra din resa så bekväm och fri från stress som möjligt är det en god idé att ta dig till flygplatsen i god tid före avgången. 

 • Du måste checka in senast 30 minuter före avgångstiden för att hinna passera genom säkerhetskontrollen. Du måste också infinna dig vid gaten 20 minuter före avgången. 
 • Om du reser till USA är det viktigt att du kommer till flygplatsen i god tid före avgången, eftersom du kommer att behöva extra tid för incheckning och säkerhetskontrollen. Detta beror på extra förordningar från USA:s Transportation Security Administration (TSA) som påverkar alla avgångar till USA från och med den 26 oktober 2017 och innebär att alla flygbolag över hela världen måste rätta sig efter samma regler. Detta påverkar även transferpassagerare.
 • Om du reser till USA eller Asien måste du checka in senast 60 minuter före avgångstiden och då måste du infinna dig vid gaten 25 minuter före avgången.
 • Även om du har bokat din sittplats i förväg måste du hålla dig till dessa tidsgränser för incheckning för att säkerställa att du faktiskt får den sittplats du har valt.

Boardingkort

Det blir smidigare och enklare att resa med SAS. Och ibland behöver du inte ens ett boardingkort.  
 

Digitalt boardingkort

Gör din resa ännu smidigare. Med ett digitalt boardingkort är din mobil det enda du behöver.

 • Du kan få ett digitalt boardingkort i din mobil när du checkar in via SAS App, sms eller online. 
 • Då räcker det med att visa upp den i säkerhetskontrollen, taxfree-butiker, SAS Lounge och vid gaten.

Ombordstigning

Tidsfristen för ombordstigning på din flygning är beroende av vart du reser. Det är dock alltid en god idé att gå till gaten tidigt så att du inte behöver stressa.

Vid flygningar inrikes och inom Europa börjar ombordstigningen 20 minuter före avgången. Vid resor till/från destinationer utanför Europa börjar ombordstigningen ca 40 minuter före avgången. 

Prioriterad ombordstigning

Prioriterad ombordstigning är en tjänst som ger passagerare möjlighet att gå förbi kön och stiga ombord på planet snabbt och smidigt. Med prioriterad ombordstigning blir du en av de första som går ombord, vilket innebär att du kan lägga undan ditt handbagage enkelt och utan stress. Ett meddelande vid gaten informerar dig om när det är dags för prioriterad ombordstigning. SAS använder zonbaserad ombordstigning och på ditt boardingkort finns information om vilken boardinggrupp du tillhör så att du vet när du ska stiga ombord. Om du är berättigad till prioriterad ombordstigning är ditt boardingkort märkt med ombordstigningszon ”A och B” på kortdistansflygningar och med ombordstigningszon ”A, B och C” på långdistansflygningar.

Nyhet!

Från och med den 4 juni 2019 kommer SAS att ge SAS EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar möjlighet att ta med en vän eller upp till fyra familjemedlemmar (make/maka/partner/föräldrar och barn) via SAS prioriterade ombordstigning vid gaten. Detta gäller när vännen eller familjemedlemmen reser på samma bokning (PNR) som kortinnehavaren. Gästens boardingkort uppgraderas automatiskt till ombordstigningszon A, vilket berättigar till prioriterad ombordstigning.

Incheckningsalternativ på flygplatsen 

Dra fördel av olika incheckningsalternativ på flygplatser utanför Skandinavien. Nedan kan du se en förteckning över de incheckningsalternativ som är tillgängliga på våra destinationer.