sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Tack för din förfrågan! Vårt mål är att bekräfta inom 24 timmar. Tänk på att paketera ditt bagage väl så att det tål hantering. Exempelvis så ska musikinstrument ligga i hårda fodral.
Formuläret skickades tyvärr inte. Försök igen senare.
  • Det maximala yttermåttet (längd + bredd + höjd) för incheckat standardbagage är 158 cm, inklusive handtag och hjul. Om din väska överstiger dessa mått hanteras den som specialbagage.
  • Bagage som väger mycket eller är extra stort (t.ex. sportutrustning) anses vara specialbagage och måste begäras och bokas i förväg för att garantera transporten. För alla avgångar från och med den 1 maj 2018 måste transport av skid- och snowboardutrustning, cyklar och golfutrustning begäras och godkännas i förväg.
  • Bagage som kräver särskild hantering, t.ex. vapen, är föremål för ytterligare avgifter och måste begäras och bokas i förväg. Läs mer om ytterligare avgifter här
  • Eftersom vår bagagekapacitet är begränsad sker transport av specialbagage alltid i mån av ledigt utrymme. Därför rekommenderar vi att du begär transport av specialbagage i samband med bokningen eller så tidigt som möjligt. 
  • För specialbagage som begärs inom 24 timmar efter bokningen kan du fritt boka om eller avboka din bokning om vi inte kan bevilja din begäran. 
  • Du kan ta med de flesta typerna av specialbagage (t.ex. skidor, golfbagar, cyklar) som en del av det incheckade bagage som ingår med biljetten utan extra kostnad, förutsatt att det får plats inom gränsen för det incheckade bagage som ingår med din biljett. I annat fall måste du betala för extra bagage.  
  • Du kan göra en begäran för de flesta typerna av specialbagage med hjälp av formuläret nedan. Om din typ av specialbagage inte finns med i listan eller om ditt flyg avgår inom 24 timmar, måste du kontakta SAS Sales & Service 
  • Om du har bokat din resa via en resebyrå måste du kontakta resebyrån för att få hjälp.

VÄLJ Typ av specialbagage

sportutrustning
musikinstrument

Mått för specialbagage

Du behöver inte ange mått för golfbag, skidor, snowboard eller vapen.

När du har begärt transport av ditt specialbagage får du ett svar från SAS inom 24 timmar. Observera att du endast får resa med ditt specialbagage om du har fått en bekräftelse från SAS. Eftersom vår bagagekapacitet varierar beroende på flygplanstyp sker transport av specialbagage alltid i mån av ledigt utrymme.

godkänn information (obligatoriskt)
loader