sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Koldioxidkompensation

Koldioxidkompensation

SAS har arbetat för att minska sin inverkan på miljön under flera årtionden. Läs mer om vårt arbete här

De koldioxidutsläpp som sker under flygningar kan kompenseras med hjälp av etablerade kompensationslösningar. Hos SAS koldioxidkompenserar vi alla ungdomsbiljetter, våra EuroBonus-medlemmars flygningar med SAS och våra egna affärsresor.

SAS har valt Natural Capital Partners (tidigare med namnet The Carbon Neutral Company) som vår affärspartner för lösningar för koldioxidkompensation. Pengarna kommer att investeras i energiprojekt som genererar en kompensation som är lika med mängden koldioxidutsläpp. 

Våra alternativ för koldioxidkompensation hos Natural Capital Partners bygger på olika energiprojekt som ersätter fossila bränslen med förnyelsebar energi. Vi arbetar för tillfället med tillhandahålla möjligheter att uppgradera hela eller en del av det bränsle en resa förbrukar till biobränsle. Detta alternativ kommer att lanseras inom kort.

Nedan kan du se en kalkylator för koldioxidkompensation som du kan använda för att beräkna dina koldioxidutsläpp beroende på flygning och flygplanstyp. Kalkylatorn visar även andra utsläpp av växthusgaser.

Vänligen logga in för denna funktion