LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  Övrigt

  Övrigt med SAS och din resa

  Du som flyger ofta med oss känner oss väl. Men det finns kanske trots allt något du ännu inte har upptäckt. Här har vi samlat sådant som vi vet är viktigt när du reser – och annat som kan vara intressant att veta om oss på SAS.

  We are travelers

  We are travelers – vi flyger av olika anledningar. Vi pendlar till jobbet flera dagar i veckan. Vi arbetar på planet. Vi hälsar på våra föräldrar eller våra barn. Vi söker vårt livs äventyr. Vi söker lugnet. Några av oss checkar in stora bagage. Andra reser med endast ett lätt handbagage. Vi bor över hela världen. Vi längtar hem ibland. Vissa av oss kan knappt sitta still. Andra somnar alltid innan planet har lyft.

  Vi har en sak gemensamt: för oss är flyget så mycket mer än en transport från A till B. Det är en del av resan. Oavsett var vi är på väg. Om du känner igen dig. Då är du en sann resenär.

   


  Alltid med SAS

  Vi vet att du som reser med oss förväntar dig att det ska vara både förmånligt, enkelt och bekvämt. Därför finns det några saker vi aldrig tummar på i vår service till dig. Du hittar dem nedan.
   

  EuroBonus-poäng på alla resor

  Det lönar sig att välja SAS. Ju mer du flyger, desto fler EuroBonus-poäng tjänar du. Du får poäng för alla resor med SAS och våra partner, men också på hotell, biluthyrning och mycket annat. Dina poäng kan du använda till bonusresor och många andra attraktiva erbjudanden. Det är gratis att bli medlem och det finns ingen åldersgräns. Mer om SAS EuroBonus

  Checka in gratis i mobilen, på internet eller i våra automater

  Checka in 22 timmar före avgång, via SAS App eller på SAS webbplats. Då kan du också välja sittplats, registrera ditt EuroBonus-nummer, ändra avgångstid och skriva ut ditt boardingkort. Använd SAS App för att checka in så får du boardingkortet direkt i mobilen. Om du ska flyga till USA eller Asien kan du välja sittplats när du har bokat biljetten.


  Kaffe och te. Tidningar i appen

  Oavsett när och hur du reser, bjuder vi på te och kaffe samt ger dig gratis tillgång till dagstidningar och tidskrifter i vår app. På vissa rutter inom Skandinavien får du dessutom en gratis lokaltidning. Ombord finner du även vårt eget magasin Scandinavian TravelerMer om vad som ingår i våra olika reseklasser


  Ingen avgift när du betalar med kreditkort

  När du bokar din biljett på SAS webbplats betalar du ingen avgift för att använda ditt kreditkort.


  Öppet köp i 24 timmar

  Boka nu. Bestäm dig sen. Hos oss kan du alltid avboka din resa inom 24 timmar från bokningstillfället, helt utan kostnad. Vill du bara göra en ändring i din resa utan att avboka, tillkommer en ombokningsavgift. Mer om ombokning

  Om du bokar mindre än 24 timmar före avresa, har du möjlighet att avboka upp till tolv timmar före avresa och få pengarna tillbaka. Mer om återbetalning


  Fast Track – snabbare genom säkerhetskontrollen

  Med Fast Track kan du som reser i SAS Plus eller SAS Business och du som är medlem i EuroBonus Guld eller Diamant, ta den snabba vägen genom säkerhetskontrollen. Det innebär mer tid för till exempel att handla eller koppla av i våra lounger. Mer om Fast Track

   

  SAS Lounges – få ut mer av din resa

  SAS Lounges ger det lilla extra för passagerare i SAS Plus såväl som för medlemmar i ‭EuroBonus Guld och Diamant‭. Här kan du äta och dricka gott, jobba eller bara koppla av. Vi erbjuder fri Wi-Fi-anslutning.

   

  SAS Gold Lounge in Stockholm


  Mat och dryck ombord

  Hos SAS är mat och dryck av hög kvalitet ombord en självklarhet. Vi byter vår meny fyra till fem gånger per år – alltid med fokus på lokalproducerade, ekologiska och hållbara alternativ. 

  • När du flyger till USA och Asien ingår mat och dryck ombord oavsett vilken typ av biljett du reser med. 

  • För övriga resor erbjuder vi mat och dryck för dig som reser i SAS Plus

  • Reser du i SAS Go Light eller SAS Go bjuder vi på kaffe och te. Du kan köpa mat ombord och betala med kontanter, kreditkort eller EuroBonus-poäng.


  Mer om vad som ingår i våra olika reseklasser

  Framme i tid

  Vi vet att din tid är viktig. Därför gör vi allt vi kan för att du ska komma fram i tid och med SAS får du punktlighet utöver det vanliga. Vi har vid flera tillfällen vunnit jämförelser över världens mest punktliga flygbolag. Mer om punktlighet

  Barnrabatt – flyg billigare

  Vi välkomnar både små och stora resenärer. Hos SAS reser spädbarn under två år gratis eller med 90 % rabatt i vuxens knä. Barn som är 2–11 år och reser tillsammans med en person över 16 år, får upp till 25 % rabatt. Mer om barnrabatter

  SAS ungdomsbiljetter – billigare flyg om du är under 26 år

  Är du under 26 år? Letar du efter flexibla lågprisresor inom Skandinavien och Europa? Då bör du välja SAS ungdomsbiljetter. Det ger dessutom en rad andra fördelar som gör din resa enklare. 

  SAS Dreams

  Det är inget fel med att vilja ha något annat. Något nytt. Något speciellt. Något helt fantastiskt. Det är anledningen till att vi har tagit fram SAS Dreams – ett skräddarsytt koncept som erbjuder helt unika upplevelser, endast för EuroBonus-medlemmar. En inbjudan som andra endast kan drömma om. Ta en titt. Kontrollera din inkorg. Vi är säkra på att du kommer att hitta något som du gillar. Var en drömmare. Var en resenär.


  Till SAS Dreams

  SAS utvecklingsblogg

  Undrar du vad som krävs för att bygga vår nya digitala plattform? I så fall föreslår vi att du följer med oss i vårt spännande arbete för att göra resor lättare och trevligare med hjälp av digitala funktioner. Vi kommer att hålla dig informerad om de milstolpar vi når på vägen, om vad du kan förvänta dig av våra nya digitala platser och mycket mer. Ta en titt

  Priser och utmärkelser

  Vi vet att du som reser med oss har höga förväntningar på oss både före, under och efter din resa – med all rätt. Därför arbetar vi hårt för att möta dem, varje dag. Och därför blir vi särskilt glada att då och då få ett kvitto på att vårt arbete lönar sig. Nedan kan du läsa mer om de utmärkelser och priser vi fått med tiden.

  I årets upplaga av Grand Travel Award, där reseagenter nominerar utmärkelser inom ett 20-tal områden, tog SAS hem förstapriset i kategorin Inrikes och Flygbolag Europa. 

  SAS åter utsett till affärsresenärernas val med vinster i Business Travel Awards – ”Bästa Inrikes Transport” och ”Bästa Flygbolag Utrikes”.

  SAS vinnare i Swedish Digital Awards, i kategorin "Årets bästa Kundservice i Sociala Medier".

  Igår utsågs vinnarna i Business Travel Awards – Customers’ Choice 2016. Tretusen svenska affärsresenärer och beslutsfattare som reser ofta korade SAS som vinnare i kategorierna ”Bästa inrikes flygbolag” och ”Bästa inrikes transport”.

  SAS har även i år utsetts till det flygbolag som ger bäst service till sina kunder i ServiceScores årliga undersökning.

  Under hösten och vintern har över 10 000 svenskar svarat på frågor i en stor opinionsundersökning, som syftade till att ta reda på vilket som är Sveriges bästa företag. När resultatet presenterades under torsdagen den 17 mars tog SAS hem priset som Sveriges bästa företag 2016 inom kategorin ”Personresor”.

  I årets upplaga av Grand Travel Award, där reseagenter nominerar utmärkelser inom ett 20-tal områden, vann SAS i samtliga nominerade kategorier: Bästa transport inrikes, Bästa flygbolag Europa och Bästa flygbolag interkontinental. Dessutom var SAS globala försäljningsdirektör Annelie Nässén nominerad som en av tre personer i kategorin Årets Chef – och även där vann SAS i tuff konkurrens.

  Under tisdagskvällen prisades SAS med ett bronslejon under Cannes Lions för ”SAS Escalator experiment” inom kategorin ”outdoor”. Det var totalt cirka 470 bidrag i kategorin. Priset uppmärksammar SAS framgångar inom kreativitet och innovation.

  SAS har i ServiceScore-galan 2015 röstats fram som det flygbolaget som ger bäst service till sina kunder. Resultatet bygger på reseupplevelser från över 3 000 svenskar. SAS utsågs som vinnare före Malmö Aviation och Norwegian i samma kategori.

  SAS gick hem med utmärkelsen bästa europeiska flyg från Grand Travel Award 2015. Utmärkelsen, som är framröstad av svenska reseagenter, är ett kvitto på att SAS satsningar för frekventa resenärer med höga krav svarar upp mot de förväntningar som ställs.

  Ikväll utsågs vinnarna i Business Travel Awards – Customers’ Choice 2015. Tretusen svenska affärsresenärer och beslutsfattare som reser ofta korade SAS som vinnare i kategorierna ”Bästa flygbolag inrikes” och ”Bästa mobila reseapp”.


  Star Alliance

  Genom globala nätverket Star Alliance kan SAS ta dig till i stort sett hela världen. När Star Alliance skapades 1997 var SAS en av grundarna och idag består nätverket av 28 flygbolag. Det gör ditt SAS EuroBonus-medlemskap extra värdefullt, eftersom du kan tjäna och använda dina poäng hos alla 28 medlemsbolag samtidigt som du får möjlighet att njuta av varje enskilt bolags unika traditioner och kultur. 
   

  Det här är Star Alliance:

  • Grundades 1997
  • Består av 28 flygbolag
  • Totalt 4 456 flygplan
  • 408 998 medarbetare
  • Verksamt i 192 länder
  • Cirka 620 miljoner passagerare varje år
  • Trafikerar 1 316 flygplatser  Map of Star Alliance members
  Star Alliance MCR banner

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy