sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa
Övrigt

Mer information om resor med SAS

Om du flyger ofta med SAS känner du oss förmodligen väl. Men vi lägger alltid till nya tjänster och lösningar för att ge dig bättre upplevelser och det är en god idé att hålla sig informerad. Här är några saker som är bra att känna till om resor med SAS.

Alltid med SAS

Vi vet att du som reser med oss förväntar dig att det ska vara både förmånligt, enkelt och bekvämt. Därför finns det några saker vi aldrig tummar på.
 

Tjäna EuroBonus-poäng på alla flygningar

Det lönar sig att välja SAS. Ju mer du flyger, desto fler EuroBonus-poäng tjänar du. Du tjänar poäng när du reser med SAS och våra partnerbolag, såväl som på hotell, biluthyrning och ibland till och med när du handlar. Dina poäng kan du använda till bonusresor och många andra attraktiva erbjudanden. Det är gratis att bli medlem och det finns ingen åldersgräns.

 

Checka in kostnadsfritt i mobilen, online eller i våra Self Service-automater

Checka in 22 timmar före avgången, i SAS App, på vår webbplats eller i en SAS Self Service-automat. Då kan du också välja sittplats, ange ditt EuroBonus-nummer, ändra flygning och skriva ut ditt boardingkort. Och med SAS App kan du checka in och få ditt boardingkort i mobilen. Det är enkelt.


Kaffe och te ombord, dagstidningar i SAS App

Oavsett när eller hur du reser, bjuder vi på te och kaffe ombord och ger dig kostnadsfri tillgång till dagstidningar och tidskrifter i vår app. Ombord kan du dessutom läsa vår egen tidskrift Scandinavian Traveler


Ingen avgift när du betalar med ett privat kreditkort

När du bokar en resa på vår webbplats tas ingen extra avgift ut när du betalar med ett privat kort från VISA, Mastercard, American Express eller Diners Club.

Från och med den 7 november 2018 kommer en kreditkortsavgift på 1,96 % att tas ut på den totala kostnaden för din biljett om du gör ditt inköp med ett företagskort.


24 timmars öppet köp

Boka nu. Bestäm dig sen. Hos SAS kan du alltid avboka din resa inom 24 timmar från bokningstillfället, helt utan avgift. Och du kan alltid ändra din flygning mot en särskild avgift. Läs mer om 24 timmars öppet köp

Om du bokar din resa mindre än 24 timmar före avgången har du möjlighet att avboka fram till tolv timmar före avgången och få full återbetalning. Läs mer om återbetalning


SAS Fast Track – den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen

Om du flyger i SAS Plus eller SAS Business eller om du är EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem kan du ta den snabba vägen genom säkerhetskontrollen med SAS Fast Track. Då får du mer tid över till att shoppa eller koppla av i våra lounger.

 

SAS Lounge – få ut mer av din resa

SAS Lounge erbjuder det lilla extra för resenärer i SAS Business och SAS Plus, såväl som för EuroBonus Guld- och Diamant‭-medlemmar och resenärer som betalar för tillgång till lounge. Loungen är en rofylld plats där du kan arbeta, få något att äta och dricka, dra nytta av kostnadsfri Wi-Fi-anslutning eller bara koppla av.

Mat och dryck under flygningen

Vi anser att måltiden ombord bör vara en av höjdpunkterna på din resa. Vi byter vår meny fyra till fem gånger om året, men vårt fokus på lokalt producerade, ekologiska och hållbara alternativ ändras aldrig. 

 • När du flyger till USA och Asien ingår mat och dryck under flygningen oavsett vilken typ av biljett du reser med. 
 • För övriga resor erbjuder vi mat och dryck för dig som reser i SAS Plus 
 • Om du reser i SAS Gobjuder vi på kaffe och te. Du kan dessutom köpa mat ombord och betala med kontanter, kreditkort eller EuroBonus-poäng

 

Framme i tid

Vi vet att din tid är viktig. Därför gör vi allt vi kan för att se till att du kommer fram till din destination i tid. Och med SAS får du punktlighet i världsklass. Faktum är att vi vid flera tillfällen har utsetts till ett av världens mest punktliga flygbolag. 

 

Barnrabatt – flyg billigare

Vi välkomnar både små och stora resenärer. Hos SAS reser spädbarn under 2 år utan kostnad eller med 90 % rabatt i vuxens knä. Och barn i åldrarna 2–11 år som reser tillsammans med en person över 16 år får upp till 25 % rabatt.

 

SAS ungdomsbiljetter – res billigare om du är under 26 år

Är du under 26 år och söker efter billiga, flexibla resor inom Skandinavien och Europa? Då bör du välja SAS ungdomsbiljetter. Det ger dessutom en rad andra fördelar som gör din resa enklare. 

SAS Dreams

Det är inget fel med att vilja ha något annat. Något nytt. Något speciellt. Något helt fantastiskt. Det är anledningen till att vi skapade SAS Dreams – ett skräddarsytt koncept som erbjuder helt unika upplevelser, endast för EuroBonus-medlemmar. En inbjudan som andra endast kan drömma om. 

Var en drömmare. Var en resenär. Ta en titt i din inkorg. Vi är säkra på att du kommer att hitta något som du gillar. 

SAS utvecklingsblogg

Undrar du vad som krävs för att bygga vår nya digitala plattform? I så fall föreslår vi att du följer med oss i vårt spännande arbete för att göra resor lättare och trevligare med hjälp av digitala lösningar. Vi kommer att hålla dig informerad om de milstolpar vi når på vägen, om vad du kan förvänta dig av våra nya digitala platser och mycket mer. 

Star Alliance

Genom globala nätverket Star Alliance kan SAS ta dig till i stort sett hela världen. När Star Alliance skapades 1997 var SAS en av grundarna. Idag består nätverket av 28 flygbolag. Det gör ditt SAS EuroBonus-medlemskap extra värdefullt då du kan tjäna och använda dina poäng hos alla 28 medlemsbolag samtidigt som du får möjlighet att njuta av varje enskilt bolags unika kultur. 
 

Det här är Star Alliance:

 • Grundades 1997
 • Består av 28 flygbolag
 • 4 456 flygplan
 • 408 998 medarbetare
 • Verksamt i 192 länder
 • 620 miljoner passagerare varje år
 • Når 1 316 flygplatser
Star Alliance MCR banner