Resmål


Svenska
Change

Boka flyg till Zürich

Flyg till Zürich vid foten av Alperna. Med SAS bokar du billiga flygbiljetter till Schweiz som är en vacker upplevelse både sommar och vinter. Boka lågprisflyg till Zurich för skidresor, weekendresor eller storstadsresor!

Zürich har gjort sig känt som ett av världens största finans- och handelscentra, men staden med sin vackra medeltida stadskärna är väl värt ett besök även om man inte kommer hit i affärer. Flyg till Zürich både sommar och vinter när du vill ha variation på din semester. Kultur, historia, konst och modernism trängs i det breda utbudet. På sommaren kan man bada i Zürichsjön och är man intresserad av skidåkning är Zürich med sin närhet till Alperna dessutom en lämplig destination för vintersemestern.

På sistone har förbundsrepubliken Schweiz största stad dessutom blommat upp och blivit en plats med internationell storstadsprägel. Under den slicka ytan hittas numera de hippare kvarteren i stadens västra delar, med konst, populärkultur och ett rikt nattliv. Öster om Gamla stan finns bohemiska Niederdorf som är fullt av mysiga caféer, barer och ett myllrande stadsliv. I augusti varje år är det många ungdomar som tar flyg till Zürich för att vara med på Street Parade, en tre dagar lång technofestival med hedonistisk touch.

Flyg till Zürich och njut av kulturen

Zürich är berömd för sin teater (Schauspielhaus), sin opera (Opernhaus) och sin koncertsal (Tonhalle), och ett flyg till Zürich kan helt säkert bjuda på en kulturell upplevelse av hög klass. Man bör heller inte missa att botanisera i konstgalleriet Kunsthaus. Här njuter du av Rembrandt, Matisse, Warhol, Picasso och Monet. Här finns också den största samlingen av Munchs verk utanför Skandinavien.

Bland andra sevärdheter finns leksaksmuseet, Fraumunsterkyrkan, och cirkusmuseet i närliggande staden Rapperswil. Sevärt är också den vackra medeltida Grossmünsterkyrkan och dess tvillingtorn.

Ordna familjens vintersemester redan nu och boka flyg till Zürich. Här får du en stor variation av aktiviteter och sevärdheter som passar alla smaker. Boka ditt flyg till Zürich med SAS online.

Kort om Zürich

Invånare: 346 200 (2005)
Statskick: republik
Religion: protestanter och katoliker, med en minoritet judar
Valuta: schweizisk franc
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 41
Språk: i huvudsak tyska, även franska, italienska, rätoromanska

Ambassad: Valhallavägen 64, Stockholm, tel 08-676 79 00

Svenska Konsulatet i Zürich: Stadelhoferstrasse 40, tel +41-(0)43-343 10 50, ambassaden finns i Bern, Bundesgasse 26, tel 0041-(0)31-328 70 00

 


Annons:
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance