Resmål


Svenska
Change

Flyg till Washington. Boka flygbiljetter

Flyg till Washington

Flyg till Washington på din weekendresa, storstadsresa eller affärsresa. Upplev USA:s huvudstad och Vita huset. SAS har direktflyg till Washington, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

Politik och institutioner är kanske det första du tänker på när någon säger Washington. I så fall är det inte konstigt om du tycker att den amerikanska huvudstaden verkar en aning torr.

Men egentligen kunde inget vara mer fel och 20 miljoner turister per år talar sitt tydliga språk. Vita Huset, Capitolium,”The Mall”, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial och The Smithsonian Institute - olika monument och minnesmärken i all ära. Även om sevärdheterna är något av ett måste, är det inte där man hittar Washingtons själ. Den promenadvänliga staden består nämligen även av breda avenyer, lummiga parker och ett spirande nöjesliv.

Flyg till Washington – upplev en stad i förändring

Washington är en stad i snabb förändring där det byggs på höjden och tvären, vilket ökat bostadspriserna markant. Trots upprustningar och förbättringar de senaste åren kantas Washington fortfarande av svåra sociala problem, bland annat på grund av förslumning och en större andel fattiga. Men det har inte på något sätt hindrat att det fortsätter flytta dit en många hoppfulla, vilket lett till att drygt en sjättedel av invånarna idag är utlandsfödda.

Den noggrant uttänkta rutnätsplanen gör det enkelt att promenera och hitta rätt. Nya områden för nattliv och nöjen poppar ständigt upp och dessutom planteras fortfarande träd för att göra den gröna staden grönare, så avsätt både tid för både barhoppande och parksittande. I området Adams Morgan festar den unga universitetspubliken, på uppfräschade Connecticut Avenue finns de lite äldre partydjuren och i Georgetown hittas de som lockas av det sofistikerade och exklusiva. Passa på och flyg till Washington för att pröva på stadens underbara uteliv!

Kort om Washington

Invånare: 552 400 i Washington DC, storstadsregionen Washington – Baltimore har cirka 8 miljoner invånare (2005)
Statskick: republik
Religion: protestanter 52 %, romersk-katolska 24 %
Valuta: dollar
Tidsskillnad: - 6 timmar
Landsnummer: 1
Språk: engelska, en stor minoritet spansktalande

Ambassad: Amerikanska ambassaden, Dag Hammarskjölds väg 31, Stockholm, tel 08-783 53 00

Svensk ambassad: 2900 K Street, NW (Northwest), Washington, 001-202-415 10 07

Turistinformation: Washington DC Convention & Tourism Corporation, 4th  Floor, 901 Seventh Street, NW (Northwest) I Street, Downtown, tel 202-789 70 00
 
 
Boka SAS Plus


KIKA IN I VÅR NYA MODERNA UPPGRADERADE KABIN

Sommaren 2016 kommer samtliga kabiner vara nya på alla våra långlinjer.
 
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance