Resmål


Svenska
Change

Flyg till Umeå, boka billiga flygbiljetter

Flyg till Umeå med SAS! Upplev staden som utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014. Vi har billiga flygbiljetter för din weekendresa eller affärsresa till Norrland.

Umeå är en ungdomlig och pulserande liten storstad, med ett levande kulturliv. Populära återkommande evenemang är Umeå jazzfestival, Umeå filmfestival och rockfestivalen Umeå Open. På Norrlandsoperan kan du avnjuta dans, klassisk musik, teater – och opera av högsta klass så klart. För den aktiva människan erbjuder staden cykelguidning, skogsvandring, upplevelsebad, forsränning, fiske, ballongflyg, klättring och fallskärmshopp. Det finns även många fina badplatser och campingområden att vistas på.

Flyg till Umeå – Norrlands metropol

Umeå är Norrlands metropol och björkarnas stad. Sedan universitet grundades på 1960-talet har staden växt i snabb takt. Bland sevärdheterna kan nämnas Bildmuseet, Guitars the Museum och Västerbottens Museum som alla har intressanta utställningar. För utflykter utanför staden rekommenderas Mårdseleforsarnas naturreservat vid Vindelälven, Norrfors laxtrappa i Umeälven och Ostriket norr om staden, där man kan provsmaka den numera världsberömda västerbottensosten. På Älgens hus i Bjurholm får du träffa skogens konung, älgen, i egen hög person.

Med bara drygt 79000 invånare är Umeå framgångsrika i flera sporter. Under 2000-talet har fotbollslaget, Umeå IK, vunnit Damallsvenskan sju gånger och UEFA Women’s Cup två gånger. Det är prestationer som har lyft intresset för svensk damfotboll.

Umeå har inte bara ett framgångsrikt damlag utan två. Damlaget IKSU har tre SM-titlar och och två segrar i Europacupen för klubblag. Umeå har ett innebandygymnasium som producerar spelare till i innebandyns högsta division. Både på herr- och damsidan. Flyg till Umeå med SAS, billiga flygbiljetter finns här på sas.se!

Kort om Umeå

Invånare: ca 118 000 (i kommunen), ca 79 000 i tätorten
Yta: 2331 km2
Riktnummer: 090
Flygplats: Umeå flygplats, tel 090-71 61 00

Turistinformation: Renmarkstorget 15, tel 090-16 16 16
Mer info: www.visitumea.se
 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance