Resmål


Svenska
Change

Flyg till Umeå, boka billiga flygbiljetter

SAS flyger dagligen till Umeå. Från Umeå flyger du enkelt till Europa fr. 1099:- enkel resa. Läs mer I vinter har vi direktflyg mellan Umeå och Göteborg den 15 feb och 22 feb 2015 .


Umeå, enkel resa fr.
 
Flyg till Umeå

Flyg till Umeå med SAS! Upplev staden som har utsett till Europas kulturhuvudstad 2014! Vi har billiga flygbiljetter för din weekendresa eller affärsresa till Norrland.

Umeå är en ungdomlig och pulserande liten storstad, med ett levande kulturliv. Populära återkommande evenemang är Umeå jazzfestival, Umeå filmfestival och rockfestivalen Umeå Open.Norrlandsoperan kan du avnjuta dans, klassisk musik, teater – och opera av högsta klass så klart. För den aktiva människan erbjuder staden cykelguidning, skogsvandring, upplevelsebad, forsränning, fiske, ballongflyg, klättring och fallskärmshopp. Det finns även många fina badplatser och campingområden att vistas på.


Flyg till Umeå – Norrlands metropol

Umeå är Norrlands metropol och björkarnas stad. Sedan universitet grundades på 1960-talet har staden växt i snabb takt.  Bland sevärdheterna kan nämnas Bildmuseet, Guitars the Museum och Västerbottens Museum som alla har intressanta utställningar. För utflykter utanför staden rekommenderas Mårdseleforsarnas naturreservat vid Vindelälven, Norrfors laxtrappa i Umeälven och Ostriket norr om staden, där man kan provsmaka den numera världsberömda västerbottensosten. På Älgens hus i Bjurholm får du träffa skogens konung, älgen, i egen hög person.

Med bara drygt 79.000 invånare är Umeå framgångsrika i flera sporter. Under 2000-talet har fotbollslaget, Umeå IK, vunnit Damallsvenskan sju gånger och UEFA Women’s Cup två gånger. Det är prestationer som har lyft intresset för svensk damfotboll.

Kort om Umeå

Invånare: ca 118 000 (i kommunen), ca 79 000 i tätorten

Yta: 2331 km2

Riktnummer: 090

Turistinfo: Renmarkstorget 15, tel 090-16 16 16

Flygplats: Umeå flygplats, tel 090-71 61 00

Mer info: www.visitumea.se

Umeå har inte bara ett framgångsrikt damlag utan två. Damlaget IKSU har tre SM-titlar och och två segrar i Europacupen för klubblag. Umeå har ett innebandygymnasium som producerar spelare till i innebandyns högsta division. Både på herr- och damsidan. Flyg till Umeå med SAS, billiga flygbiljetter finns här på sas.se!

Mer om Umeå

Historia


Boka flyg

Utresa
Hemresa
 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Om oss | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance