Resmål


Svenska
Change

Flyg till Trondheim

SAS erbjuder direktflyg till Trondheim från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.


Trondheim, enkel resa fr.
 
Flyg till Trondheim med SAS

Flyg till Trondheim

Trondheim är en av Norges vackraste städer. Upplev norska fjordar och ekon från vikingatiden. Flyg till Trondheim med SAS, billiga flygbiljetter för din weekendresa eller storstadsresa finns här på sas.se.

I Trondheim kan du ställa dig på kvarlevorna av vikingakungen Olav, som vilar under Nidarosdomen, Nordens näst största domkyrka. Trondheim är även en av hållplatserna för kryssningsfartyget Hurtigruten.


Flyg till Trondheim - Norges tredje största stad

Trondheim var också den första staden i Europa med wifi (trådlöst Internet) överallt i stadskärnan.

Här finns en blandning av spännande historia och framåtblickande som gör Trondheim intressant som resmål.  Här kan du förundras över skeppsvraken från förr på Sjöfartsmuseet, ta en picknick på den kungliga ön Munkholmen med trondheimborna själva, njuta av en kaffedrink på hippa Solsiden med datorn uppkopplad i knäet och se den norska natten sänka sig över havskusten.


Shoppa i Trondheim

Trondheim har ett litet, intimt centrum med designerbutiker och stora varuhus. Vid sidan av de små, mer unika affärerna, ligger det fyra shoppingcenter i centrala staden.

Kort om Trondheim

Invånare: 164 000

Statsskick: monarki

Religion: lutheranskt kristna; minoriteter av muslimer, katoliker

Valuta: 1 krona = 100 öre (NOK)

Tidsskillnad: 0

Landsnummer: 47

Språk: norska

Ambassad: Skarpögatan 4, Stockholm, Tel: 08-665 6340

Sveriges konsulat i Trondheim: Olav Tryggvarsons gate 24, Trondheim. Tel 73-88 38 50


Aktiviteter och kultur i Trondheim

Många tar flyg till Trondheim för att vara med när staden firar S:t Olavs festival, som är Norges största kyrk- och kulturfestival. Trondheim jazzfestival, Kosmorama internationella filmfestival, Trondheims kammarmusikfestival och Nidaros bluesfestival är andra årliga, internationella festivaler väl värda ett besök.

I Trondheim kan du också vandra och cykla. Sommar som vinter lockar Bymarka med sin skönhet och sitt varierande landskap. Här finns ett välutvecklat nätverk av vandringsleder.

Flyg till Trondheim och hyr en cykel! Trondheim är först i världen med en hiss för cyklister. Cykelhissen, som utvecklats i Trondheim, går uppför den branta Brubakken nära Gamle Bybro. Den tar dig från bron och nästan ända upp till Kristianstens fästning.

Mer om Trondheim

Guide til Trondheim

 Boka flyg

Utresa
Hemresa
 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance