Resmål


Svenska
Change

Flyg till Stavanger, boka billiga flygbiljetter

SAS erbjuder direktflyg till Stavanger från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. Tre direktflyg per dag från Stockholm till Stavanger, på vardagar.


Stavanger, enkel resa fr.
 
Flyg till Stavanger

Flyg till Stavanger på din weekendresa eller semesterresa och upplev en stad full av kultur och natur.


Boka billiga flygbiljetter till din flygresa till Stavanger och Norge! Stavanger har lyckats förföra Europa. Tillsammans med Liverpool vann staden fajten om den åtravärda titlen europeisk kulturhuvudstad 2008.  Aldrig tidigare har en stad i ett icke-EU land fått bära titeln.


Flyg till Stavanger – en kultur- och naturstad

Du behöver inte traska omkring länge i Stavanger för att förstå juryns val. Kulturintresserade behöver aldrig gå hungriga här.

Trots att staden i sin själ är och förblir en norsk småstad, har den över tjugo museer. På de trånga kullerstensgatorna trängs konst med historia och gamla skepp. Ett av guldkornen är arkeologiska museet och för barnfamiljer rekommenderas en tripp till barnmuseum. Naturligtvis finns också ett museum till oljan (Norska oljemuseet). Det flytande guldet som skapat hela Norges välstånd underskattas inte, och Stavanger är den norska oljans obestridliga huvudstad. Statoil är nordens största företag och har kontor i staden.


Kort om Stavanger

Invånare: 117 000

Statsskick: monarki

Religion: lutheranskt kristna, minoriteter av muslimer och katoliker

Valuta: 1 krona = 100 öre (NOK)

Tidsskillnad: 0

Landsnummer: 47

Språk: norska

Ambassad: Skarpögatan 4, Stockholm, tel: +46-8-665 63 40

Svensk ambassad i Norge: Nobels gate 16,
 Oslo,
 tel: +47-24-11 42 00. 

Trots att staden är Norges tredje största tätort så har man lyckats bevara känslan av traditionell småstad, med många välbevarade trähus. I staden bor omkring 117 000 invånare. Domkyrkan från 1100-talet är den äldsta katedralen i Norge. Inte långt bort ligger vackra Lysefjorden och berget Kjerag. Det senare är väldigt populärt bland klättrare och vandrare på grund av den extraordinära utsikten. Om du blir badsugen finns det vackra stränder med vit sand, grönt gräs eller utmanande klippor. Sola Strand är en två kilometer lång remsa med finkorning sand.
Flyg till Stavanger, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

Mer om Stavanger

Historia

Boka flyg

Utresa
Hemresa
 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance