Resmål


Svenska
Change

Flyg till Stavanger, boka billiga flygbiljetter

Flyg till Stavanger på din weekendresa eller semesterresa och upplev en stad full av kultur och natur.

Boka billiga flygbiljetter till din flygresa till Stavanger och Norge! Stavanger har lyckats förföra Europa. Tillsammans med Liverpool vann staden fajten om den åtravärda titlen europeisk kulturhuvudstad 2008. Aldrig tidigare har en stad i ett icke-EU land fått bära titeln.

Flyg till Stavanger – en kultur- och naturstad


Du behöver inte traska omkring länge i Stavanger för att förstå juryns val. Kulturintresserade behöver aldrig gå hungriga här.

Trots att staden i sin själ är och förblir en norsk småstad, har den över tjugo museer. På de trånga kullerstensgatorna trängs konst med historia och gamla skepp. Ett av guldkornen är Arkeologiska museet och för barnfamiljer rekommenderas en tripp till Barnmuseum. Naturligtvis finns också ett museum till oljan (Norska oljemuseet). Det flytande guldet som skapat hela Norges välstånd underskattas inte, och Stavanger är den norska oljans obestridliga huvudstad. Statoil är nordens största företag och har kontor i staden.

Trots att staden är Norges tredje största tätort så har man lyckats bevara känslan av traditionell småstad, med många välbevarade trähus. I staden bor omkring 117 000 invånare. Domkyrkan från 1100-talet är den äldsta katedralen i Norge. Inte långt bort ligger vackra Lysefjorden och berget Kjerag. Det senare är väldigt populärt bland klättrare och vandrare på grund av den extraordinära utsikten. Om du blir badsugen finns det vackra stränder med vit sand, grönt gräs eller utmanande klippor. Sola Strand är en två kilometer lång remsa med finkorning sand.
Flyg till Stavanger, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

Kort om Stavanger

Invånare: 117 000
Statskick: monarki
Religion: lutheranskt kristna, minoriteter av muslimer och katoliker
Valuta: 1 krona = 100 öre (NOK)
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 47
Språk: norska

Ambassad: Skarpögatan 4, Stockholm, tel: +46-8-665 63 40

Svensk ambassad i Norge: Nobels gate 16,
 Oslo,
 tel: +47-24-11 42 00.

 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance