Resmål


Svenska
Change

Flyg till St Petersburg

Flyg till St Petersburg och Ryssland med SAS direktflyg. Hitta billiga flygbiljetter till din flygresa till St Petersburg här på sas.se!

Överallt andas vackra och vemodiga St Petersburg kultur och historia. Det var här litteraturgiganten Dostojevskij författade oförglömliga verk, Pavlov testade inlärda reaktioner på hundar och Tjajkovskij komponerade musikaliska underverk. Idag upplevs den ryska konsten bäst på Ryska museet och den västerländska dito på världsberömda museet Eremitaget, i anslutning till Vinterpalatset. De livs levande artisterna och konstnärerna hänger däremot oftast i kvarteret Pushkinskaya 10.

Flyg till St Petersburg – en internationell stad

Vandra längs myllrande boulevarder som Kamennoostrovsij och Nevskij som är St Peterburgs huvudgata. Gå förbi klassiska sevärdheter som Peter-Paulsfästningen och palatset Peterhof Kyrkan vid blocet och Isakskatedralen. Med övergivna fängelsehålor och en liten strand är fästningen en av stadens främsta sevärdheter. Den rymmer även den storslagna Peter-Paulkatedralen. Besök kryssaren Aurora där startskottet till den ryska revolutionen gick 1917. Örlogsfartyget är numera ett museum som ligger vid Nevan i stadsdelen Petrogradski.

”St Petersburg är ryskt, men det är inte Ryssland”, lär de vise ha sagt om Rysslands näst största stad. När Europaomfamnande Peter den Store grundlade bebyggelsen sneglade han nämligen på västerländska förebilder och det är därför St Petersburg ser ut som den gör, med nederländska kanaler, långsmala distrikt och storslagna byggnader. St Petersburg, belägen i floden Neva vid Finska viken, kallas ibland för Nordens Venedig.

Flyg till St Petersburg och Ryssland med SAS, billiga flygbiljetter för en weekendresa, storstadsresa eller affärsresa finns här på sas.se!

Kort om St Petersburg

Invånare: 4,6 miljoner (2005)
Statskick: republik
Religion: huvudsakligen rysk-ortodoxa kristna, med en minoritet judar och romersk-katolska
Valuta: rubel
Tidsskillnad: +2
Landsnummer: 7
Språk: ryska

Ambassad: Gjörwellsgatan 31, Stockholm, tel 08-619 04 05, Konsulat & Visum: 08-619 04 70

Svensk ambassad: Ulitsa Mosfilmovskaja 60, Moskva, 007-495-937 92 00

Turistinformation: City Tourist Information Centre (mån-lör, kl. 10:00-18:00), har en paviljong nära Eremitaget. Du kan också leta efter informationsfoldrar på de stora hotellen – Grand Hotel Europa, SAS Radison och Astoria.
 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance