Resmål


Svenska
Change

Flyg till Skellefteå, en sann naturupplevelse

Flyg till Skellefteå, en naturupplevelse

Staden Skellefteå grundades 1845, men innan dess hade kung Karl XI planer på att grunda staden Hedvigstad, döpt efter hans mor Hedvig Eleonora av Holstein-Gottorp. Detta på grund av att Piteå brann ner år 1666. Staden var länge Norrlands minsta stad men växte efter att malmbrytningen i Boliden startade på 1920-talet och Skellefteå förvandlades till en viktig industri- och handelsstad.

Sevärdheter

Ett besök i Skellefteå och dess gamla kulturmiljöer kan vara som att färdas hundratals år tillbaka i tiden, men kontakten med nutiden och verkligheten är ändå tydlig. Bland stadens övriga sevärdheter kan nämnas Skellefteå konsthall och den vackra landsförsamlingskyrkan. Är du sugen på en utflykt rekommenderas naturreservatet Bjuröklubb, gruvmuseet Bergrum Boliden eller Ostens hus i Burträsk. Boka ditt flyg till Skellefteå på sas.se

Natur och Aktiviteter

Hos SAS kan du boka flyg till Skellefteå som erbjuder fina sandstränder, trolska skogssjöar, vackra vandringsleder och fantastiskt fiske. Under sommarhalvåret erbjuder Skellefteå en rad olika aktiviteter utöver fisket. Bad, båtliv, orientering och paddling är bara några av de aktiviterer som finns till hands. I närheten av Skellefteå hittar du t.ex. inte mindre än 6 platser som lämpar sig för klättring. Vinterhalvåret lämpar sig för aktiviteter som långfärdsskridsko, långfärdsåkning och skoterkörning.

Fiske i hav och älv

Flyg till Skellefteå vilket sannolikt är den kommun i Västerbotten där det fiskas mest. Med över 1 500 sjöar, fem stora kustmynnande älvar och 42 mil lång kuststräcka finns dock utrymme för betydligt fler fiskare. Sportfisket på kusten är fritt. Där kan man fiska utan att lösa fiskekort. I Skellefteälven mitt i stan på sträckan mellan Mobackendammen och Parkbron krävs fiskekort.

Kort om Skellefteå

Invånare: 72 090 invånare i kommunen, 32 425 i tätorten
Yta: 6 859 km²
Riktnummer: 0910
Flygplats: Skellefteå Flygplats, 0910-576 00

Turistinformation: Turistbyrån, Trädgårdsgatan 7, 0910-45 25 10
 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance