Resmål


Svenska
Change

Flyg till Ronneby / Karlskrona

Flyg till Ronneby / Karlskrona - hjärtat i Sveriges trädgård

Vattnet gör sig ständigt påmint i Ronneby. Östersjöns bräckta vatten finns runt hörnet och något stenkast längre bort väntar varma bad på anrika Ronneby Brunn. Havs- och kurortsvattnet har alltid varit betydelsefullt för Ronneby, men i dag sätter även dataindustri och modern teknologi kommunen på kartan. Blekinge Tekniska Högskola finns såväl i Ronneby som i närbelägna orterna Karlshamn och Karlskrona. Skolan lockar nya invånare och företag till en kommun som sedan 1970-talet tidvis kämpat med en krympande befolkning.

Ronneby har även en stor marknad i juli vid namn Tosiga bonnadan och hit kommer ca. 300 knallar från olika delar av Sverige och övriga Norden. Boka ditt flyg till Ronneby/Karlskrona med SAS på sas.se idag!

Boka SPA-behandling på Ronneby Brunn

På hotellet med rötter från slutet av 1800-talet kan du koppla av och njuta av olika behandlingar såväl som av den vackra brunnsparken. Det är också vanligt att man besöker Ronneby Brunn för restaurangen eller för de olika evenemangen som arrangeras med jämna mellanrum. Flyg till Ronneby med SAS på golfweekkend med fem vackra golfbanor inom fyra mils radie.

Karlskrona – örlogsstaden med historia från stormaktstiden

Örlogsstaden Karlskrona kom under andra halvan av 90-talet ett av UNESCOS världsarvslista. Utvecklingen i Karlskrona inom skeppsbyggeri, arkitektur och stadsplanering samt anläggnings- och försvarsteknik väckte under 1700-talet uppmärksamhet i hela Europa. Flyg till Ronneby och ta dig vidare till Karlskrona och besök de olika fästningarna i Karlskrona skärgård som t.ex. kastellet från 1600-talet.

Kort om Ronneby

Invånare: 28 491 invånare i kommunen, 11 767 i tätorten
Yta: 830 km²
Riktnummer: 0457
Flygplats: Ronneby flygstation/Ronneby Airport, Kallinge

Turistinformation: Turistbyrån finns på Västra Torggatan 1, 0457-61 75 70
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies