Resmål


Svenska
Change

Flyg till Prag, boka billiga flygbiljetter

Mitt i Europa. Prag och resten av landet är en spegel mot vår kontinents innersta. Prag är utan tvekan en av Europas vackraste och mest bevarade huvudstäder. Flyg till Prag och Tjeckien, boka billiga flygbiljetter för din weekendresa, storstadsresa eller affärsresa här på sas.se!

I den gyllene staden på kullarna runt Moldaufloden trängs byggnader från olika tidsepoker: gotik, rokoko, renässans och jugend. Prag, som är en relativt liten huvudstad med korta avstånd, lämpar sig utmärkt för promenader. På den östra Moldaustranden samsas Stare Mesto med Nove Mesto och Zizkov. Gamla stan, Stare Mesto, är som tre kapitel ur en Bröderna Grimm saga. Karamellfärgade fasader följer dunkla gränder mot torget Starometske namesti med den märkliga astronomiska klockan.

Grannen Nove Mesto, nya stan, breder självbelåtet ut sig längs breda avenyer. Här byts sagoboken raskt mot Elle och Plaza Interiör. Praktfulla fasader och glassiga butiker signalerar stans ekonomiska hjärta. Flanera planlöst här och du når förr eller senare den avlånga Vaclavplatsen som samlat Pragbor till allt ifrån revolution till nyårsfirande.

Upplev en tidlös huvudstad – flyg till Prag

Vid floden Moldau möter Prags varumärke, Karlsbron, med två mörka torn och känsla av tidlöshet. Tvärs över vattnet reser sig slottsklippan Hradcanys med ett mäktigt koncentrat av katedralspiror, torn och tinnar. Här ligger också Mala Strana med blanknötta gatstenar, Jungfru Marias kyrka och fasader i mjuka pastellfärger.

Prag & fotboll

I fotbollsvärlden är Sparta Prag det mest framgångsrika fotbollslaget i Tjeckien. De har haft en rad landslagsspelare och varit med i UEFA Champions League ett flertal gånger de senaste åren.

Flyg till Prag och Tjeckien med SAS. Boka billiga flygbiljetter till weekendresan i en tidlös huvudstad!

Kort om Prag

Invånare: 1,2 miljoner
Statskick: republik
Religion: 26 % katoliker, 59 % icke-troende
Valuta: tjeckiska Koruna
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 420
Språk: tjeckiska

Ambassad: Tjeckiska ambassaden, tel 08-440 42 10 Villagatan 21, Stockholm

Svensk ambassad: Úvoz 13,
Prag, tel +420-220 31 32 00

Turistinformation: Old Town Hall,  Staromestské námestí 1 Praha 1, tel + 420-12 444
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies