Resmål


Svenska
Change

Flyg till Palma de Mallorca

Mallorcaborna kallar Palma för sin huvudstad, en mångkulturell stad, där det gamla blandas med det nya och med en hamn där fiskebåtar och lustjakter guppar sida vid sida.

Från Palma kan man ta sig till Barcelona med båt, eller till syskonöarna i Balearerna - Ibiza, Menorca och Formentera. Flyg till Palma de Mallorca med SAS, billiga flygbiljetter finns här på sas.se!

Palmas utbud har gjort staden till ett populärt resmål även för folk som inte är ute efter en semesterresa med bad i första hand. Shopping av hög kvalitet, kultur och arkitektur (Miromuseet, Castell de Bellverm Almudainapalatset och Katedralen (La Seu) gör att staden lämpar sig för en weekendresa eller storstadsresa, lika väl som för en solresa.

Flyg till Palma de Mallorca och bada i Medelhavet

Klimatet, naturen och kulturen gör att man aldrig riktigt blir färdig med Mallorca. Stränderna talar sitt eget språk om bad i Medelhavet och avkoppling, bergen bjuder på vandringar och en stor dos utmaning för den med lust att testa mountainbike eller vandring. Det finns även ett utbud av golf och ridning. På Mallorca och de många små byarna i bergen är det lätt att ta sig runt. Flyg till Palma de Mallorca och skräddarsy din egen resa med det stora utbudet av aktiviteter. Palma de Mallorca passar den aktiva såväl som kulturellt intresserade - eller både och.

Mallorca & mat

Den bästa maten från Balearernas menyer är skaldjur och kryddat kött, och det är svårt att motstå en "pastissería" med det allra sötaste av sötsaker.

Sol & bad

Många fina badvikar och sandstränder väntar runt om på ön. Utanför den väletablerade badorten Alcudia i norr ligger en milsvid finkornig sandstrand som är speciellt omtyckt av barnfamiljerna. På andra sidan ön, längs Palma Nova och Magalufs kust sträcker flera breda sandstränder ut sig. På södra Mallorca hittar du även Es Trenc, en fin sandstrand med stora vita sanddyner. Flyg till Palma de Mallorca, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

Kort om Mallorca 

Invånare: 777 000
Statskick: monarki
Religion: 72 % katoliker
Valuta: euro (EUR)
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 34
Språk: spanska är officiellt språk

Ambassad: Spanska Ambassaden, Djurgårdsvägen 21, tel 08-667 94 30, Stockholm

Svensk ambassad: Svenska konsulatet på Mallorca: San Jaime 7, Palma de Mallorca, tel +34-971-72 54 92

Turistinformation: Informationskontor finns på flygplatsen och på en mängd andra ställen, bland annat Placa de la Reina 2, Palma de Mallorca
 
 
Boka SAS Plus
 
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance