Resmål


Svenska
Change

Flyg till Åre / Östersund

SAS erbjuder direktflyg till Åre/Östersund. Från Åre / Östersund flyger du enkelt till Europa fr. 1099:- enkel resa. Läs mer


Östersund,
enkel resa fr.

 
Flyg till Åre Östersund Airport

Flyg till Östersund och skidorten Åre. SAS har billiga flygbiljetter för din weekendresa eller skidresa till Jämtland!


Beläget vid vackra Storsjön ligger Östersund, Jämtlands residensstad. Östra sundet, som staden ursprungligen hette, har hamnat lite i skymundan av skidmetropolen Åre, men lockar turister till området även på egen hand. Det beryktade Storsjöodjuret attraherar snarare resenärer än skrämmer iväg dem. Vandra längs anrika Storgatan, ner till stortorget där stadsfestivalen Storsjöyran varje år går av stapeln i juli. Sedan tidigt 1960-tal har ”yran” lockat mången festivalsugen hit.


Flyg till Östersund och åk skidor i Åre

Detaljhandeln och småföretagandet är väldigt utbrett i Östersund och har bidragit till att staden vuxit lavinartat de senaste decennierna. Annars är det skidbackarna i Åre som är den stora dragkraften i närområdet. Där är det bara en sak som gäller vintertid. Alpint och åter alpint. Åre skidgymnasium lockar några av de mest talangfulla skidåkarna hit, och i mars kan du följa de alpina världsstjärnornas framfart i världscupavslutningen. Tröttnar du på slalom och sprutande snö är lika många i Åre av en helt annan anledning. Ortens festutbud är välkänt och ökänt beroende på vem man talar med.


Kort om Åre/Östersund

Invånare: 58 686 i Östersund och 10 127 i Åre.

Yta: Östersund är 27 km2 (orten) och Åre 1,5 km2 (orten).

Turistinfo: turistbyrån finns på Rådhusgatan 44 i Östersund, och på St. Olavs väg 33 i Åre, 0647-177 20
Riktnummer: Östersund: 063, Åre: 0647.

Flygplats: Åre Östersunds Airport

Östersund och Åre, som sökt vinter-OS ett flertal gånger, lockar även turister sommartid. Här kan du vandra, fiska och paddla. För den som är ute efter en adrenalinkick finns akrosskärmflygning som utsätter dig för stora G-krafter och höga hastigheter. (mellanslag) I Jämtland kan du bli sysselsatt året om. Flyg till Östersund och Åre med SAS, billiga flygbiljetter finns här på sas.se!


Mer om Åre/Östersund

Historia

Boka flyg

Utresa
Hemresa

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance