Resmål


Svenska
Change

Flyg till Oslo

SAS flyger dagligen till Oslo. Direktflyg från Stockholm och från/via Köpenhamn.


Oslo, enkel resa fr.
 
Flyg till Oslo

Oslo har inom loppet av några år utvecklats från en lite sömnig huvudstad till att bli en hektisk, närmast sprudlande liten storstad. Hos SAS kan du boka billiga flyg till Oslo och övriga Norge!


Vad är det som lockar det stora antal människor som årligen flyger till Oslo? Förbi är tiden då turister drog fram och tillbaka, dag ut och dag in längs huvudgatan ”Karl Johans gate”, för att då och då avlägga en kortare visit till bland annat Vigelandsparken och Vikingaskeppsmuseet i Bygdöy. Nuförtiden kommer varenda liten stadsdel mer till sin rätt och besökare sprider ut sig allt mer jämt över hela Oslo – inte så mycket på jakt efter de stora attraktionerna kanske, utan mer för att avnjuta stämningen i Oslo, en attraktion i sig.


Ett Oslo för musikälskaren

Om du älskar musik kan du passa på att resa till Oslo lagom till det att stadens största rockfestival Øya Festival går av stapeln i augusti. Festivalen lockar årligen ca 40 000 besökare. Förutom Øya så finns det andra festivaler som Oslo World Music Festival, Inferno Metal Festival, Norwegian Wood Rock Festival och Oslo Jazz Festival.


Matupplevelser utan gränser

Finsmakaren lär uppskatta någon av de många restauranger i staden som har belönats med stjärnor i den prestigefyllda Guide Michelin. För den äventyrslystne finns också möjligheten till en mysig vinterupplevelse med hundspann och utomhusmiddag i Oslos vildmark.


Flyg till Norge och upplev de vackra fjordarna på nära håll

Aker Brygge nere vid fjorden är ett trevligt ställe att både shoppa och äta en bit mat. Opera är en trend som återuppstått med stor kraft de senaste åren och operahuset i Oslo bjuder på många spännande föreställningar. Bland de övriga sevärdheterna kan nämnas bland andra Munch-museet, Kon-Tikimuseet och Holmenkollen som är Norges mest besöka turistmål. Det mest kända idrottsevenemanget är de internationella skidspelen Holmenkollen skifestival som hålls varje år i Oslo.

Förutom skidor är fotboll är en stor sport i Norge och varje år anordnas fotbollsturneringen Norway Cup i Oslo. En turnering som barn- och ungdomslag från hela världen deltar i. Av fotbollslagen från Oslo kan Lyn och Vålerenga IF nämnas. Flyg till Oslo med SAS och låt resan vara en del av upplevelsen!

Kort om Oslo

Invånare: 538 000

Statsskick: monarki

Religion: lutheranskt kristna; minoriteter av muslimer, katoliker

Valuta: 1 krona = 100 öre (NOK)

Tidsskillnad: 0

Landsnummer: 47

Språk: norska

Ambassad: Skarpögatan 4, Stockholm, Tel: +46 8 665 6340

Svensk ambassad i Oslo: Nobels gate 16,
 Oslo,
Tel: +47 24 11 42 00.

Boka flyg

Utresa
Hemresa
  

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Om oss | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance