Resmål


Svenska
Change

Flyg till Nice. Boka billiga flygbiljetter till Nice

Nice är en kuststad med över 300 dagar solsken årligen, även om alperna inte är långt bort. I parkerna märks det varmare klimatet: palmer och pinjeträd är typiska växter. Flyg till Nice och Frankrike med SAS direktflyg, billiga flygbiljetter för din semesterresa finns här på sas.se!

Flyg till Nice och njut av franska rivieran

Nice är franska rivierans största turistort och Frankrikes femte största stad. Här finns fler gallerier, hotell och museer än någon annanstans utanför huvudstaden Paris. De anrika lyxvillorna ligger på halvön Cap Ferrat. Bland sevärdheterna kan nämnas Matissemuseet, Moderna museet och Parc Floral Phoenix. I Nice är man mycket noga med att bevara sitt historiska arv. Byggnaderna i Gamla stan hålls efter, och de ockrafärgade väggarna tvättas rena och konserveras, liksom freskerna som är målade på dem. Här lyckas man förena svunnen skönhet med en blommande turistindustri.

Nice-borna har en stark identitet, med egen dialekt, niçois. Det finns gott om restauranger i olika prisklasser som alla serverar ypperlig fransk mat baserad på lokala råvaror från både hav och land.
 Staden har också satt sig på kartan som värd för ett antal internationella evenemang inom kultur och sport. För den som söker franska rivierans sofistikerade utbud i samklang med en storstadspuls och utbud är Nice tveklöst det bästa alternativet. Inte långt borta finns fashionabla Saint Tropez och Monte Carlo – perfekt för en liten avstickare över dagen. Flyg till Nice – en trevlig upplevelse vare sig man är ute efter en weekendresa, storstadsresa eller till och med skidresa. Boka billiga flygbiljetter direkt på sas.se!

Kort om Nice

Invånare: 400 000
Statskick: republik
Religion: katoliker
Valuta: euro (EUR)
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 33
Språk: franska

Ambassad: 17, rue Barbet-de-Jouy, Paris, Tel: +33-(0)1 44 18 88 00

Svenska konsulatet: 7 avenue Gustave V, tel: +33(0)4 97 03 06 15

Turistinformation: 5 Promenade des Anglais, tél. 08 92 70 74 07
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies