Resmål


Svenska
Change

New York flygplats – Newark Airport

Allmän information on Newark Airport i New York

Newark Liberty International Airport (EWR) är beläget i stadsdelen med samma namn i New Jersey, strax väster om Manhattan (ca 20 km från Lower Manhattan). Newark Airport med sina tre terminaler är en av New York-regionens största flygplatser, som även innefattar JFK och LaGuardia. Newark Airport är en av världens mest trafikerade flygplatser och är dessutom landets äldsta.

Biluthyrning på Newark Airport

Att hitta din personliga hyrbilsfavorit på Newark Airport är enkelt med AirTrain – det lokala tåget som förbinder terminalerna. Avis, Hertz och National ligger på Station P3. Budget och Dollar hittar du på Station P2.

Fordon utrustade med handkontroller kan också tillhandahållas. Vänligen kontakta biluthyrarna direkt rörande tillgänglighet, reservationer och kostnader. Telefonnummer till de lokala företagen:

Avis tel: 973 961-4300 / 800 230-4898
Budget tel: 800 527 0700
Dollar tel: 800 800-4000
Hertz tel: 973 621-2000 / 800 654-3131
National tel: 973 849-2060 / 888 826-6890

WiFi och annan service på Newark Airport

WiFi finns i de flesta allmänna utrymmen på Newark Airport. Du kan surfa nära biljettdiskarna, vid boarding gates, speciellt anvisade arbetsstationer samt food courts.

Transport till och från Newark Airport

AirTrain är ett smidigt alternativ när du ska ta dig runt Newark Airport. AirTrain Newark är gratis inom flygplatsen och handikappanpassad. AirTrain Newark binder samman samtliga terminaler, hyrbilsföretag, hotellfaciliteter och parkeringsplatser.

Tåget ansluter även till NJ Transits pendeltåg vid järnvägsstationen Newark Liberty International Airport Station. Härifrån kan du bl.a. ta dig till Manhattan.

Buss
Busstrafik till och från New York flygplats finns också tillgänglig via NJ Transit Bus Lines 37, 40, 62 och 67.

Taxi
Det är sällan brist på taxibilar vid någon av Newarks tre terminaler. Under rusningstrafik på veckodagar (06.00 till 09.00) och (16.00 till 19.00) samt på helger (12.00 till 20.00) är det ett extra tillägg på några få dollar till alla destinationer i hela New York, med undantag för Staten Island. Taxibilar är tillgängliga dygnet runt från båda terminalerna på Newark flygplats. Under rusningstid kan det vara klokt att be chauffören att ge dig ett fast pris till din destination.

Transporter mellan flygplatserna

Mellan Newark Liberty till JFK går Olympic Airporter. Resan tar cirka 90 min. Mellan Newark och Laguardia går ETS Air Shuttle som tar 45-60 minuter. Fler alternativ på hur man reser mellan flygplatserna och prissättningar finns på Newark Liberty flygplats hemsida.

Handikappanpassning på Newark Airport

Newark har en väl utbyggd service för handikappade. På hemsidan kan du läsa mer om den assistans som finns att få. Passagerarassistans bör begäras minst 48 timmar före avresa genom att kontakta antingen flygbolaget eller din resebyrå. Detta för att säkerställa så att dina behov kan tillgodoses på bästa sätt.

Värt att tänka på

För att lättare planera din resa kan du besöka Newark flygplats hemsida. Där kan du identifiera och lokalisera tillgängliga tjänster. Om du inte eskorteras eller möts av någon på flygplatsen är det viktigt att du kontaktar ditt flygbolag i förväg för assistans.

Om du tar med egen rullstol måste du anmäla det i förväg till flygbolaget och ange mått samt eventuellt typ av batteri som den drivs med (av säkerhetsskäl). Observera att det är bäst att anlita särskild hjälp du kan behöva i förväg, antingen direkt med ditt flygbolag eller via din resebyrå.

 


 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance