Resmål


Svenska
Change

Flyg till München

Flyg till München med SAS, boka billiga flygbiljetter här på sas.se

Munchen är Bayerns huvudort och Tysklands tredje största stad. Münchens läge i Sydtyskland gör att det är nära att göra en avstickare till Alperna, för vandringar och skidturer. Staden är kanske mest känd för sin Oktoberfest, världens största ölfestival som hålls varje höst. Passa på och boka flyg till München i tid, eftersom Oktoberfest brukar locka flera miljoner besökare.

Flyg till München – en stad med historia och bayersk livsglädje

München är en rik och välmående stad, säte för flera av den tyska industrins nyckelspelare: biltillverkaren BMW och elektronikjätten Siemens för att nämna några. Rikedomen avspeglar sig på staden som känns väldigt prydlig och välordnad, till exempel jämfört med huvudstaden Berlin. Men den som säger att München är trist har fått något om bakfoten. Det finns ett hett nöjes- och kulturliv. Här kokar staden av fotbollsfeber varje gång Bayern München spelar. Det är laget som har vunnit flest titlar i Tyskland. I staden finns det fler ölhallar och biergarten (ölträdgårdar) än någon kan räkna.

Känner man för lite lugn och ro så finns en av Europas största stadsparker, Engelska parken, i nära anslutning till staden. Där kan man se surfare ta sig genom strömmarna på forsen fram och tillbaka München huserar även några av Tysklands främsta konstmuseum, som de tre Pinakoteken och Haus der Kunst. Boka flyg till München – en stad med sina många möjligheter utmärkt för såväl fotbollsresor, weekendresor som storstadsresor. Billiga flygbiljetter till München hittar du här på sas.se.

Kort om München

Invånare: 1,2 miljoner
Statskick: republik
Religion: 35 % katoliker, 35 % protestanter
Valuta: euro (EUR)
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 44
Språk: tyska

Ambassad: Tyska ambassaden, Artillerigatan 64, Stockholm, tel 08-670 15 00.

Svenska honorärkonsulatet i München: Brienner Str. 9. Tel: 089- 54 52 12 15

Turistinformation: Hauptbahnhof, Bahnhofplatz 2
 


Annons:
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance