Resmål


Svenska
Change

Flyg till Moskva

Flyg till Moskva och utforska Kreml

Moskva är kontrasternas stad. Sida vid sida av de nyrika ryssarna som äter sushi, dricker fransk champagne och åker charter till Turkiet och Grekland, finns de tiggande gamla gummorna vars låga pension blivit ännu lägre på senare år. Och det är i muromgärdade Kreml allt börjar – och kanske allt slutar. Kreml är Moskvas äldsta del. Här finns den politiska makten, men också flera kyrkor (till exempel Ärkeängelskatedralen och Bebådelsekatedralen), museer, palats och klocktornet Ivan den store.

Motsatsen till Kreml är Moscow International Business Center – ett nytt område i Moskva med målsättningen att kombinera underhållning, arbete och boende. I detta område skådas imponerande byggnader i form av skyskrapor och stora gallerior.

Sevärdheter i Moskva

Vad du ska göra i en sådan komplex stad som Moskva beror förstår på hur lång tid du har till ditt förfogande. Några måsten på vägen: Röda torget, Kreml och alla omgärdande historiska byggnader. Ät en picknick i Gorkijparken, eller vid vintertid åk skridskor. Strosa runt på kitschmarknaden Izmajlovi, Moskvas största utomhusmarknad. Ät en pirog från ett stånd på gatan och besök trendiga nattklubbar. Gå på konstmuseer och gallerier, sätt dig på café och läs Moscow Times, bada ryskt bastubad på Sandunovskijbadet, gå på Bolsjojteatern och spisa oförglömligt på Café Pushkin.

Oavsett hur mycket eller lite du hinner med kan du vara säker på en sak: Moskva är en storstadsresa du sent kommer att glömma! Flyg till Moskva, boka flygbiljetter här på sas.se.

SAS flyger också till St Petersburg - alla dagar utom lördagar. Boka och läs mer om St Petersburg

Kort om Moskva

Invånare: 10 381 000 (2006)
Statskick: republik
Religion: huvudsakligen rysk-ortodoxa kristna, med en minoritet judar och romersk-katolska
Valuta: rysk rubel
Tidsskillnad: +2
Landsnummer: +7
Språk: ryska

Ambassad: Gjörwellsgatan 31, Stockholm, 08-619 04 05, Konsulat & Visum: 08-619 04 70

Svensk ambassad: Ulitsa Mosfilmovskaja 60, 007-495-937 92 00

 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance