Resmål


Svenska
Change

Flyg till Milano

SAS erbjuder direktflyg till Milano måndag, onsdag, fredag och söndag. Direktflyg från Stockholm, från/via Köpenahmn och Oslo. Tips! Utflykter och aktiviteter i och runt Milano

Milano, enkel resa fr.
 
Flyg till Milano

Flyg till Milano för en weekendresa, storstadsresa, fotbollsresa – eller varför inte skidresa om säsongen är inne. Boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

Milano är Italiens andra största stad och huvudort i Lombardiet som är en ekonomiskt välmående del av Italien, inte långt från de italienska alperna. Flera av stadens mest kända byggnader ligger i Milanos historiska kärna. Längs torget Piazza del Duomos ena sida breder en av världens största kyrkor ut sig; den gotiska katedralen Il Duomo. I närheten ligger också operahuset La Scala och den kyrkolika Galleria Vittorio Emanuele II med caféer, restauranger och affärer. Milano är Italiens, och en av världens, främsta mode- och designstäder vilket gör staden utmärkt för en shoppingresa.

Kort om Milano

Invånare: 1,4 milj

Statskick: republik

Religion: katoliker

Valuta: euro (EUR)

Tidsskillnad: 0

Landsnr: 39

Språk: italienska

Ambassad: Italienska ambassaden, Djurgårdsvägen 174, Stockholm, tel 08-545 671 00

Svensk ambassad: Svenska konsulatet, Via Valera n. 5, +39 (0) 2 990 220 67

Turistinformation: Azienda di Promozione Turistica (APT), Via Marconi 1Flyg till Milano och njut av milanesisk mat

Mycket i staden handlar om att njuta. Från den mjukt skummade koppen cappuccino, genom milanesisk mat, till teater, klassisk musik och konst. Teatrar och konstgallerier drar fulla hus. Till den världsberömda operascenen La Scalas föreställningar blir biljetterna slutsålda nästan innan de har släppts. Och det var just i Milano som Leonardo da Vinci målade Europas kanske mest reproducerade tavla Den sista nattvarden och Verdi fann sig en plats; du kan se några av hans verk på La Scalas operascen.

Ett annat glädjeämne är maten. Många invandrare och en öppen attityd mot nya influenser har skapat ett kök som går utöver traditionell italiensk husmanskost. Så även om du väljer att njuta av din espresso på ett traditionellt italienskt café kan du lika gärna låta den avrunda en asiatisk, arabisk eller afrikansk middag. Många tar flyg till Milano för att titta på fotboll, staden är en utmärkt destination om man vill uppleva högklassig italiensk ligafotboll.

Mer om Milano

Guide

 

Boka flyg

Utresa
Hemresa

 

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Om oss | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance