Resmål


Svenska
Change

Flyg till Malta

Längst ner i Europa ligger lilla Malta i Medelhavet, ett utmärkt resmål för weekendresor, golfresor och semesterresor. Flyg till Malta med SAS direktflyg. Billigt flyg bokar du här på sas.se!

Malta är en karg och klippig ö, där de varma vindarna från Nordafrika garanterar ett behagligt, milt klimat året runt. Många tar flyg till Malta mellan april och oktober, då det är som bäst väder. Mellan november och februari kan vädret vara lite nyckfullt med större risk för regn och vindar.

På grund av att ön är så liten finns det mesta inom räckhåll. Med hyrbil - som är relativt billigt på Malta - når du snabbt och enkelt alla utflyktsmål. Vägarna är också av god kvalitet. Eftersom ön har ett förflutet som brittiskt protektorat pratar praktiskt taget alla engelska och vänstertrafik gäller.

En charmig ö med många sevärdheter – flyg till Malta

Malta har ett varierat utbud av sevärdheter och upplevelser. Huvudstaden Valletta, grundad av Johanniterriddarna under Medeltiden, bär spår av både Medelhavet och Mellanöstern. De väldiga murarna som omgärdar staden gjorde den nästintill ointaglig under flera århundraden, och Valletta är en mäktig syn för den som nalkas sjövägen. Med sina trånga gränder, skuggiga torg, utsmyckade kyrkor och pietetsfulla innergårdar ger den tillfälle till flera timmars promenerande.

Passa på och flyg till Malta och prova på matkulturen som självklart är väldigt inspirerad av råvarorna från havet, och det går bra att kalasa på både bläckfisk och svärdfisk. Boka billiga flygresor med direktflyg här på sas.se!

Kort om Malta

Invånare: 385 300
Religion: katoliker
Statskick: republik
Huvudstad: Valletta
Valuta: euro (EUR)
Yta: 316 km2
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 356
Språk: maltesiska, engelska

Ambassad: kontakta Maltas ambassad i Köpenhamn, Danmark (ansvarar för Sverige). Tel: +45 33-15 30 90

Svensk ambassad: Sveriges generalkonsulat, 19 Zachary Street, Valletta, +356 (0)25 691 790

Turistinformation: Freedom Square, Valletta, Tel: (+356) 21237747
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance