Resmål


Svenska
Change

Flyg till Madrid

Flyg till Madrid och upplev känslan av att befinna dig på en historisk plats med en trendig storstadskänsla. Här finns mycket att uppleva och livet i staden är intensivt. Madrid är en europeisk stad med exotisk karaktär.

Flyg till Madrid – en myllrande storstad

Spaniens huvudstad Madrid ligger mitt i landet, omkring 665 meter över havet. Staden är därmed Europas näst högst belägna huvudstad efter Andorra la Vella, huvudstad i Andorra. SAS tar dig snabbt och enkelt med flyg till Madrid för en weekend fylld av äventyr för alla smaker.

Klimat

Madrid har ett kontinentalt medelhavsklimat där somrarna är varma och torra och vintrarna relativt svala. Den bästa årstiden för flyg till Madrid är utan tvekan våren och början av sommaren. Gatorna fylls av det befolkningen kallar för sommarterrasser och värmen tillåter att man kan vara ute tills långt in på morgonkvisten.

Färdsätt

Flyg till Madrid och ta tunnelbanan direkt till Madrids centrum. Runt i staden tar man sig lätt med buss, tunnelbana eller taxi till rimliga priser. Söndagar i Madrid liknar inte söndagar i andra städer. Butiker och varuhus är stängda så istället för shopping är det restauranger, biografer, muséer och promenader som gäller för den tillreste.

Kultur och evenemang

Flyg till Madrid och upplev den vackra arkitekturen i staden. De historiska byggnaderna är konstverk i sig med ornamenterade tak och imponerande statyer som reser sig pampigt mot himlen.

Boka flyg till Madrid och upplev stadens alla kulturella sevärdheter. Stadens mest kända museum är Museo del Prado, som är ett av världens största konstmuséer. Här visas kända verk av bland andra Velazquez, Goya, Zurbarán, El Greco och Murillo.

Plaza Puerta del Sol är den perfekta basen för att utforska Madrid. Detta centralt belägna torg är en av stadens mest livliga platser. I kvarteren runt torget finns nattklubbar, kaféer och små restauranger som lockar med tapas av alla sorter.

På söndagar är loppmarknaden El Rastro ett roligt utflyktsmål att uppleva. För de som föredrar lugnare söndagar är jätteparken El Retiro en avslappnande och vacker upplevelse.

Utbudet på natt- och nöjeslivet i Madrid är stort och pågår dygnet runt, 365 dagar om året. I nöjesguiden Guía del Ocio som finns i alla kiosker kan du välja du bland det digra utbudet.

Boka ditt flyg till Madrid idag på sas.se.
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies