Resmål


Svenska
Change

Flyg till Kiruna

Upplev norrsken och mäktiga fjäll. Flyg till Kiruna och Lappland med SAS inrikesflyg. Boka flyg till Kiruna på sas.se!

I en till synes oändlig natur ligger Kiruna, tronande på en bergshöjd mitt emellan fjäll och myr. Kiruna kommun är Sveriges största, till ytan lika stor som Blekinge, Halland och Skåne tillsammans. Om sommaren är staden en av landets mest soltäta. Från slutet av maj till mitten av juli råder midnattssol då solen lyser dygnet runt. På vintern slår det helt om, när polarnatten sveper in och täcker landskapet i mörker. Under 20 dagar i slutet av december lyser inte ens den minsta strimma dagsljus över kommunen.

Flyg till Kiruna och vandra i fjällen

Kirunas naturomgivningar gör att staden med fördel kan användas som bas för vandringar under sommaren och hösten. Om vintern bjuder trakterna på hundspann, ishotell och skidåkning. Ta dig norrut om du vill bejaka rymden från Sveriges enda rymdraketbas, Esrange, eller bege dig hundratals meter under jord för att se hur det går till när järnmalmen bryts.

Vill du uppleva riktig vildmark – flyg till Kiruna

Nu har du möjligheten att boka en härlig paketresa och flyg till Kiruna med SAS-flyg och upplevelser. Ni upplever fjällvärden med Abisko nationalpark, levande samisk kultur, storslagen natur med orörda älvdalar, Icehotel produktion, underjordsgruvan och såklart midnattssolen.

I paketresan ingår allt du behöver: Flygresan, transfer från flygplatsen, logi på hotell i tre nätter, alla utflykter samt alla måltider. Passa på att boka flyg till Kiruna direkt på sas.se. Boka paketresa

Kort om Kiruna

Invånare: 23 122 i kommunen, cirka 18 000 i tätorten
Yta: 19 371 kvadratkilometer
Invånare per kvadratkilometer: 1,19
Riktnummer: 0980

Flygplats: Kiruna flygplats

Turistinformation: Kiruna Turistbyrå, Lars Janssonsgatan 17, 0980-18880
 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance