Resmål


Svenska
Change

Flyg till Kiruna

Från Kiruna flyger du enkelt till Europa fr. 1099:- enkel resa. Läs mer
Kiruna, enkel resa fr.
 
Flyg till Kiruna med SAS

Upplev norrsken och mäktiga fjäll. Flyg till Kiruna och Lappland med SAS inrikesflyg. Boka flyg till Kiruna på sas.se!

I en till synes oändlig natur ligger Kiruna, tronande på en bergshöjd mitt emellan fjäll och myr. Kiruna kommun är Sveriges största, till ytan lika stor som Blekinge, Halland och Skåne tillsammans. Om sommaren är staden en av landets mest soltäta. Från slutet av maj till mitten av juli råder midnattssol då solen lyser dygnet runt. På vintern slår det helt om, när polarnatten sveper in och täcker landskapet i mörker. Under 20 dagar i slutet av december lyser inte ens den minsta strimma dagsljus över kommunen.


Flyg till Kiruna och vandra i fjällen

Kirunas naturomgivningar gör att staden med fördel kan användas som bas för vandringar under sommaren och hösten. Om vintern bjuder trakterna på hundspann, ishotell och skidåkning. Ta dig norrut om du vill bejaka rymden från Sveriges enda rymdraketbas, Esrange, eller bege dig hundratals meter under jord för att se hur det går till när järnmalmen bryts.


Vill du uppleva riktig vildmark – flyg till Kiruna

Nu har du möjligheten att boka en härlig paketresa och flyg till Kiruna med SAS-flyg och upplevelser. Ni upplever fjällvärden med Abisko nationalpark, levande samisk kultur, storslagen natur med orörda älvdalar, Icehotel produktion, underjordsgruvan och såklart midnattssolen.

I paketresan ingår allt du behöver: Flygresan, transfer från flygplatsen, logi på hotell i tre nätter, alla utflykter samt alla måltider. Passa på att boka flyg till Kiruna direkt på sas.se. I paketresan ingår allt du behöver: Flygresan, transfer från flygplatsen, logi på hotell i tre nätter, alla utflykter samt alla måltider. Boka paketresan här

Kort om Kiruna

Invånare: 23 122 i kommunen, cirka 18 000 i tätorten.

Yta: 19 371 kvadratkilometer.

Invånare per kvadratkilometer: 1,19.

Turistinfo: Kiruna Turistbyrå, Lars Janssonsgatan 17, 0980-18880

Riktnummer: 0980.

Flygplats: Kiruna flygplats

 

Mer om Kiruna

Historia
 

 

Boka flyg

Utresa
Hemresa
 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance