Resmål


Svenska
Change

Flyg till Kalmar – boka resan online

Passa på att ta ett flyg till Kalmar, porten till Öland och Glasriket. Boka billigt flyg till Kalmar med SAS direktflyg!

Kalmar var en gång en av Nordens mäktigaste städer. Kalmar Slott och de många museerna skvallrar om en svunnen tid då Sverige och Kalmar var starka och deras namn ärat flög över jorden. Idag är Kalmar en stad med den stora stadens möjligheter och den lilla stadens personlighet och charm. Makten må ha förflyttats men staden är en av landets mysigaste platser.

Flyg till Kalmar och följ historien på nära håll

För den historieintresserade kan Kalmar berätta sin historia genom sin imponerande samling av museer. På Kalmar Sjöfartsmuseum beskrivs livet på sjön och livet på landet skildras på Kalmar Läns Museum. För en riktigt levande historielektion ska du ta dig till Krusenstiernska gården som tar dig tillbaka till 1800-talet.

I Kalmar kan du trampa i anrika fotspår. Staden har med sin arkitektur och stadsplan, sina vallar, kullerstensgator och stenhus från 1600-talet, på ett enastående sätt bevarat minnet av svensk stormaktstid. Boka flyg till Kalmar på sas.se.

Ta flyget till Kalmar nära Öland och glasriket

Men den lilla staden vid Östersjön är inte bara historia. Kalmar Konstmuseum ställer ut modern, ung och vågad konst som ligger rätt i tiden.

Staden fungerar även som en port till vackra Öland, dit man tar sig smidigt via Sveriges längsta bro, Ölandsbron. Eller stanna kvar på fastlandet och åk vidare till Nybro. Där väntar Glasriket, en samling historiska glasbruk med fantasieggande glaskonst.

Kort om Kalmar

Invånare: 35 000, i hela kommunen 61 000
Yta: 962 km2
Riktnummer: 0480

Turistinformation: Kalmar turistbyrå, Ölandskajen 9, tel 0480-41 77 00

Flygplats: Kalmar airport, tel 0480-45 90 00

 
 

Hotell

 Annons:
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies