Resmål


Svenska
Change

Flyg till Helsingfors

SAS flyger alla dagar i veckan till Helsingfors. 11 avgångar per dag. Direktflyg från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.


Helsingfors, enkel resa fr.
 
Flyg till Helsingfors

Upplev en modern kulturstad och flyg till Helsingfors. Boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

Helsingfors, eller Helsinki som det heter på finska, är litet, vackert och exotiskt. I dag är Helsingfors känt för att vara en modern kulturstad och den som vill gå på utställningar, konserter, museum och teaterföreställningar får garanterat sitt behov tillgodosett. Helsingfors är inte speciellt stort och utan större problem går man på ett par timmar både fram och tillbaka till de flesta krogar, restauranger och sevärdheter.


Kultur och evenemang

Många av attraktionerna härstammar från tiden när Finland var ryskt, andra är betydligt modernare, som till exempel den halvt underjordiska Tempelplatsens kyrka från 1969, som är ett obligatoriskt besök. En annan mycket känd sevärdhet är Storkyrkan, som i konkurrens med Havis Amandastatyn, har blivit något av en symbol för Helsingfors stad.

Helsingfors festspel ordnas i slutet av sommaren och pågår under flera veckor. Det är musikframträdanden, teaterspelningar, konstutställningar och performanser. Kom ihåg att boka ditt flyg till Helsingfors i tid då Helsingfors festspel är ett välbesökt arrangemang.

Kort om Helsingfors

Invånare: 564 500 (2007)

Statsskick: republik

Religion: protestanter

Valuta: euro (EUR)

Tidsskillnad: +1

Landsnummer: 358

Språk: finska, svenska

Ambassad: Gärdesgatan 9, tel 08-676 67 00

Svensk ambassad: Norra Esplanaden 7 B, tel 358-(0)9-687 76 60

Turistinformation: Helsinki City Tourist and Convention Bureau, Pohjoisesplanadi 19


Flyg till Helsingfors – sevärdheter för hela familjen

Bland andra sevärdheter för hela familjen kan nämnas konstmuseet Atenemu, Sveaborgs sjöfästning, nöjesparken Borgbacken, Högholmens djurpark och akvariet Sea Life. I djurparken finns det ca 200 olika djurarter med ursprung från Nordpolen och Afrika. Ett populärt djur är den sällsynta snöleoparden som man har lyckats få att försöka sig.

Sveaborg är en av världens största sjöfästningar som består av flera öar utanför Helsingfors. Idag bor ca 840 personer på fästningen som är en stor turistattraktion.  Flyg till Helsingfors med SAS. Vi har lågprisflyg till Helsingfors för såväl weekendresor, storstadsresor som shoppingresor!


Mer om Helsingfors

Guide till Helsingfors
Helsingfors flygplats - VandaBoka flyg

Utresa
Hemresa 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Om oss | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance