Resmål


Svenska
Change

Flyg till Genève – den internationella staden

Flyg till Genève - den internationella staden

I fransktalande sydvästra Schweiz – och beläget vid bägge sidor av floden Rhône – hittar man Genève. Det är ingen överdrift att kalla Genève för de internationella organisationernas hemvist. Här grundade Henri Dunant Röda Korset (Röda Korset är färgmässigt spegelvänd schweizisk flagga). En kilometer från stadskärnan, vid Place des Nations, finns Internationella Röda Korset, FN: s Europahögkvarter och Eurovision.

Sevärdheter

Trots att cirka 70 procent av besökarna flyger till Genève i affärer betyder det inte att stråken enbart befolkas av kostymer och allvarliga ansiktsuttryck. Tvärtom! I sorglösa stadsdelen Carouge, mitt i 1700-talsarkitekturen, bestående av trädförsedda gator och låga Medelhavsboningar, syns designer och konstnärer smutta vin på uteserveringarna. Här kryllar det också av små butiker och gallerier som sätter prägel på hela Carouge – och bildar en kontrast till övriga Genève.

Flanera längs Genèvesjöns strand och beskåda den enorm fontän, Jet d'Eau, som skickar upp sjövattnet i en grov vattenstråle mer än 100 m högt.

Ett annat livligt kvarter är mischmasch-området Les Pâquis, med otaliga restauranger och högljutt stadsliv. Maffigast i Gamla stan uppe vid bergen är St-Pierre-katedralen, medan den viktigaste symbolen när man refererar till Genève är Jet d’Eau-fontänen. Andra ställen att slå ihjäl en mysig timme är Geneves klockmuseum och Engelska trädgården.

Bilar och Klockor

Flyg till Genève och besök den stora bilmässan som årligen lockar inte mindre än 700 000 besökare. Här finns bilmärken som Jaguar, Maserati och Aston Martin representerade med sina senaste skapelser. Bilmässan hålls i mars varje år och om du planerar att besöka den rekommenderar vi dig att boka flyg till Genève i god tid för att få en biljett.

Staden är också känd för dess urmakare och klockor och det finns ett klockmuseum, vid namn Patek Philippe Museum som är väl värt ett besök. Här kan du se några av världens finaste och dyraste klockor. Flyg till Genève, SAS har billiga flygbiljetter för både weekendresor och storstadsresor.

Kort om Genève

Invånare: 181 500 (2005)
Statskick: republik
Religion: protestanter och katoliker, med en minoritet judar
Valuta: schweizisk franc
Tidsskillnad: 0
Landsnummer: 41
Språk: i huvudsak franska, även tyska, italienska, rätoromanska

Ambassad: Valhallavägen 64, Stockholm, tel 08-676 79 00

Svenska Konsulatet i Genève: 14 Quai General Guisan, tel +41-(0)22-718 80 97, ambassaden finns i Bern, Bundesgasse 26, tel +41-(0)31-328 70 00

Turistinformation: 18 Rue du Mont-Blanc, tel +41-(0)22-909 70 00
 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance