Resmål


Svenska
Change

Flyg till Gdansk

Flyg till Gdansk, Polen

Vid Östersjön ligger en av Polens vackraste städer, Gdansk. Historiskt sett har staden influerats väldigt mycket av Tyskland och det är först på senare år som den blivit mer och mer etablerad som en polsk stad. Öster om Gdansk ligger den stora och viktiga polska floden Wisla och staden har därför varit en viktig hamnstad i Hansan redan från början. Med handeln kom enorma rikedomar till staden och det resulterade i att byggnaderna blev allt mer påkostade.

Sevärdheter i en vacker stad från Hansatiden

Nu kan du uppleva allt som Gdansk har att erbjuda genom att boka en flygresa här på sas.se. En av stadens mest berömda byggnader är den medeltida hamnkranen Zuraw. Det var den största hamnkranen på sin tid och med hjälp av handkraft kunde man lasta och lossa skepp i Gdansk livliga hamn. Nu sätter kranen en unik prägel på staden men fungerar också som en del av Gdansks sjöfartsmuseum.

Man behöver inte besöka ett museum för att känna historiens andetag. I de gamla kvarteren hittar du vackra gator mellan fina hus. Den mest kända gatan kallas för Dluga, eller kungliga vägen, och här finns det rader av rekonstruerade 1600-talshus. Det är på den här gatan som du hittar rådhuset men de andra sevärdheterna ligger inte långt borta. Den pråliga porten Złota Brama, Neptunfontänen och Artus hov är andra berömda turistattraktioner med historisk anknytning.

I staden finns världens största kyrka byggd av tegel, Mariakyrkan. Är man beredd att offra några kalorier för en fantastisk utsikt över Gdansk kan man klättra uppför de 400 trappstegen i klocktornet.

Dagens Gdansk

Gdansk är den perfekta staden att påbörja din resa i Polen. Här hittar du en stad som har varit en av de viktigaste städerna i Hansan och här sägs andra världskrigets första skott avfyrats. Staden bjuder också på bra shopping med stora moderna gallerior blandat med små och mer specialiserade affärer och caféer.

Om du flyger till Gdansk kan du alltid hyra en bil eller ta tåget till andra städer i landet. Börja med att boka din flygbiljett på sas.se!
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance