Resmål


Svenska
Change

Flyg till Frankfurt - boka lågprisflyg

"Bankfurt" och "Mainhattan" är bara några av Frankfurts namn i folkmun. Rätt passande ordlekar för en stad som står för en stor del av Tysklands rikedom.

Flera hundra banker har sitt huvudkontor här, bland annat Europeiska centralbanken. Idag drar Frankfurts branschmässor miljontals människor varje år. Gäster som är livsviktiga för stadens hotell, restauranger och butiker. Men även om staden främst förknippas med affärsresor så är Frankfurt ett utmärkt val för en weekendresa eller storstadsresa. Frankfurts flygplats är Europas största, och en av världens viktigaste knutpunkter för flygtrafik.
 Flyg till Frankfurt med SAS – billiga flygbiljetter bokar du här på sas.se!

Flyg till Frankfurt – upplev floden Main

Frankfurt am Main är det fullständiga namnet och det kommer sig av att Frankfurt ligger vid just floden Main som på vägen från öst till väst skär staden i två delar.

Vid flodens norra sida ligger stadskärnan och stadshjärtat - de gamla kvarteren som efter andra världskrigets massiva bombningar till slut återfördes till sitt originalutseende men med förnyad glans. Bland de modernare sevärdheterna finns skyskrapan Main Tower (stans bästa utsiktsplats). Vill man få lite inblick i historien rekommenderas ett besök på Goethehaus, där författaren Johann Wolfgang von Goethe föddes, eller kanske Paulskyrkan och Rådhuset Römerberg.

På kulturområdet är det inte sämre ställt. Flyg till Frankfurt och upplev över 60 museer. Frankfurt har dessutom gett plats för flera större konstgallerier, som Städel Museum, med historisk världskonst av bland andra Renoir, Rubens och Rembrandt. Frankfurt är även välkänt för sin blomstrande musik- och klubbscen.

Kort om Frankfurt

Invånare: 646 000, i hela storstadsområdet 3,4 miljoner
Statskick: republik
Religion: 35 % katoliker, 35 % protestanter
Valuta: euro (EUR)
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 49
Språk: tyska

Ambassad: Tyska ambassaden, Artillerigatan 64, Stockholm, tel 08-670 15 00.

Svensk ambassad: Närmaste svenska ambassad är i Berlin: Rauchstraße 1, Berlin, tel +49-30-50 50 60

Turistinformation: Hauptbahnhof, tel +49-69-21 23 88 00
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies