Resmål


Svenska
Change

Flyg till Edinburgh

Flyg till Edinburgh – en stad med anor från 600 talet

Det går inte att undgå att Edinburgh är en gammal stad. Inte ens området New Town är särskilt nytt, utan är till stor del byggt på 1700-talet. Det engelska namnet Edinburgh nämns så tidigt som på 600 talet, men har en historia som är betydligt äldre än så. Det finns spår som dateras tillbaka till Romarnas tid på de Brittiska öarna under det första århundradet.

Edinburgh är huvudstad i Skottland och har varit så sedan 1437. Edinburgh är också säte för det skotska parlamentet, som upprättades 1999. Flyg till Edinburgh och uppleva det historiska Skottland. Boka din resa sas.se!

Edinburghfestivalen

Edinburgh är känd för sin årliga festival som hålls omkring fyra veckor med start i början av augusti. Om du är intresserad så glöm inte boka ditt flyg till Edinburgh i tid då antalet besökare uppskattas till att bli lika många som stadens invånare på ca 436 000. Glöm då inte att besöka Edinburgh Fringe vilket är den största konstfestivalen i världen.

Staden – ett virrvarr av pittoreska små gränder

Från det ståtliga slottet i Edinburgh – Edinburgh Castle – går den medeltida paradgatan och huvudturiststråket Royal Mile ända bort till Holyrood-palatset. Runt omkring vinglar små gränder och ovanför tornar stora gotiska hus upp sig. En del upp till åtta våningar höga.

Parallellt med Old Town ligger New Town, genast blir gatorna rakare och bredare och de georgianska 1700-talshusen tar över. Det är dessa två områden som utgör Edinburghs stadskärna och här ligger de flesta pubar, restauranger och nöjen. På Princes Street har internationella varuhus och nyskapande designaffärer tagit över, perfekt för shopping.


Den historiska inramningen gör Edinburgh till ett fascinerande ställe, och många är de författare som inspirerats av stadens miljöer. Robert Louis Stevenson (Jekyll och Hyde) och Conan Doyle (Sherlock Holmes) är bara några stora författare som växt upp i Edinburgh. På senare år har Harry Potter-turismen växt lavinartat. Fans från hela världen kommer hit för att uppleva miljöerna från de storsäljande böckerna. Edinburghs litterära historia upplever du på nära håll inne på The Writer’s Museum.

Gå inte miste om en fantastisk upplevelse och boka ditt flyg till Edinburgh på sas.se

Kort om Edinburgh

Invånare: 450 000
Statskick: monarki
Religion: 50 % protestanter, 10 % katoliker
Valuta: pund
Tidsskillnad: 1 timme
Landsnummer: 44
Språk: engelska

Ambassad: British embassy, Skarpögatan 6-8, Stockholm, tel 08-671 30 00

Svenska generalkonsulatet Edinburgh: 4 Newhailes Estate,

Musselburgh, tel +44 (131) 220 60 50

Turistinformation: Edinburgh and Scotland Information Service, ESIC, Princes mall, Princes street
 
 
Boka SAS Plus
 
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance