Resmål


Svenska
Change

Flyg till Düsseldorf

Flyg till Düsseldorf och känn historiens vingslag

Här finns historiska avtryck från Romarna, Napoleon och andra världskriget. Med ursprung ur små jordbruks och fiskebyar vid floden Düssel växte staden Düsseldorf fram. Först under 1100 talets mitt nämndes namnet Düsseldorf första gången, men då under namnet Düsseldorp. Düsseldorf drabbades även av Napoleons härjningar i området under början av 1800-talet samt av första och andra världskrigets framfart.

En businessmetropol

Düsseldorf är känd som en businessmetropol och för sina många mässor samt för att vara ett centrum för reklam och modeindustrin i Tyskland. Här hittar du handelscentrum och huvudkontor för ett flertal storbolag som E.ON, L'Oréal, Ericsson, Nokia och många fler. På sas.se kan du som affärsresenär boka ditt flyg till Düsseldorf.

Shopping och uteliv

Staden är mer än ett affärscentrum. Vad sägs om romantiska slott, sensuell konst, mode och kultur och en av Tysklands mest älskade shoppinggator? Flyg till Düsseldorf på en romantisk weekend och upplev allt staden har att erbjuda i form av shopping och uteliv.

Staden sviker inte heller gourmander och partylejon. Utsökta bratwurst dränkta i krämiga såser finns att få tag på överallt. Nattklubbar och barer frestar med oändliga drinklistor och improviserade live-framträdanden. Köningsallee, eller ”Kö” som düsseldorfarna själva säger, är boulevarden med butiker av världsklass.

Konst och litteratur

Flyg till Düsseldorf och njut av konstscenen som är vida känd. Här finns många högklassiga museum och konstinstitutioner som alla ligger behändigt längs den så kallade ”konstaxeln”, Kunstachse, en sträcka på knappt en kilometer. Nära staden ligger också rokokoslottet Schloss Benrath som är väl värt ett besök.

Staden har även en rik litterär tradition. Författaren Heinrich Heine, som är vida känd över landet, föddes här. Heinrich Heine Institut – som liksom många av de andra sevärdheterna ligger i den gamla stadskärnan, Historische Altstadt – visar upp brev och manuskript som legenden skrivit för hand.

Kort om Düsseldorf

Invånare: 567 000
Statskick: republik
Religion: 35 % katoliker, 35 % protestanter
Valuta: euro (EUR)
Tidsskillnad: 0
Landsnummer: 49
Språk: tyska

Ambassad: Tyska ambassaden, Artillerigatan 64, Stockholm, tel 08-670 15 00

Svenskt konsulat i Düsseldorf: Schwedisches Honorarkonsulat, Berliner Allee 32, tel 0211-323 84 57

 
 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance