Resmål


Svenska
Change

Flyg till Dublin – en stad med 1000-årig historia

SAS erbjuder direktflyg till Dublin från Stockholm, från/via Köpenahmn och Oslo.


Dublin, enkel resa fr.
 
Flyg till Dublin med SAS

Dublin är något så ovanligt som en intim miljonstad där alla tycks känna varandra. Flyg till Dublin och Irland med SAS, vi har billiga flygbiljetter för weekendresor, shoppingresor eller golfresor!

Flyg till Dublin – upplev 1000-årig historia

I den autentiska vikingabyn Dyflin i Dublin kan du uppleva livet som det såg ut i Dublin för en sisådär tusen år sedan. Bäst lär du känna staden till fots eftersom den är liten nog för att promenera genom på en halv dag.
Bortsett från några moderna höghus har Dublin lyckats behålla sin gamla charm, mycket tack vare den georgianska arkitekturen från 1700-talet och tidigt 1800-tal.

Det ekonomiska uppsvinget på senare år har gjort Dublin till en riktigt kul stad att shoppa och roa sig i. Utbudet av märkesvaror har ökat och inhemska formgivare har fått chansen att visa vad de går för. De största affärsgatorna är Henry Street, Grafton Street, Nassau Street och O’Connell Street som alla ligger centralt. 
Musiken är viktig i Dublin, inte bara irländsk folkmusik, och här kan du lyssna till morgondagens irländska stjärnor samtidigt som du sörplar i dig en obligatorisk pint Guinness – kanske inne på Guinness Storehouse.

Kort om Dublin

Invånare: 1 miljon (2004)
Invånare Dublin City: ca 500 000 (2006)

Statsskick: republik

Religion: katoliker 

Valuta: euro (EUR)

Tidsskillnad: -1

Landsnr: 353

Språk: engelska, iriska

Ambassad: Irländska ambassaden, Östermalmsgatan 97, Stockholm, tel 08-661 80 05

Svensk ambassad: 3rd fl, Block E, Iveagh Court, Harcourt Road, Dublin 2, Tel 353-(0)1-474 44 00

Turistinformation: Dublin Tourism Centre, Suffolk Street
Saint Patrick's Day i Dublin

Flyg till Dublin och upplev det största Saint Patrick's Day firandet på plats. Saint Patrick's Day firas den 17:e mars varje år till firandet av Irlands skyddshelgon som levde mellan 385-461. Firandet pågår i flera dagar och självklart är en av huvudattraktionerna den stora paraden. Kom ihåg att boka ditt flyg till Dublin i tid då Saint Patrick's Day är en välbesökt festival. 2009 kom det 675 000 besökare och besökte Dublin över Saint Patrick's Day.


Old Jameson Distillery och Guinness Museum

Glöm inte heller att besöka Old Jameson Distillery, ett whiskeydestilleri i hjärtat av Dublin där du kan se hur tillverkningen går till. På Guinness Museum kan du lära dig mer om historien bakom om det irländska ölet Guinness med en pub där liveband uppträder.


Spännande natur mitt i Dublins hjärta

Flyger du till Dublin under sommaren? Vad passar då bättre än en dag i parken med hela familjen? Med Europas största innerstadspark och ett trevlig zoo lockar Dublin picknicksugna människor från när och fjärran.

Boka flyg

Utresa
Hemresa


Mer om Dublin


 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Om oss | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance