Resmål


Svenska
Change

Flyg till Chicago - Boka billiga flygbiljetter

SAS erbjuder direktflyg till Chicago från Stockholm alla dagar i veckan, utom torsdagar och söndagar. Via/från Köpenhamn flyger vi direkt alla dagar.
 Chicago,
tur & retur fr.

7549:-
Flyg till Chicago

Flyg till Chicago med SAS! Upptäck USA:s tredje stad och upplev sevärdheter som skyskraporna Sears Tower och  John Hancock Center. Boka billiga flygbiljetter för din weekendresa och storstadsresa med SAS direktflyg till Chicago!

« Nothing beats fresh blood in Chicago » är en klassisk replik ur musikalen som bär stadens namn. En ung man säger så  när folk omkring honom plötsligt kastar ifrån sig allt för att skvallra om ett nytt mord. Kanske var den unge mannen sanningen på spåren. För Chicago är en stad som älskar sensationer. Den mest iögonfallande byggnaden i modern arkitektur, skyskrapan, blev till i Chicago. Länge var stadens Sears Tower den högsta byggnaden i världen. Numera är den bara USA:s högsta byggnad.

Kort om Chicago

Invånare: 2,9 miljoner

Statsskick: republik

Religion: protestanter 52 %, romersk-katolska 24 %

Valuta: amerikanska dollar

Tidsskillnad: -7 timmar

Landsnummer: 1

Språk: engelska

Ambassad: Amerikanska ambassaden, Dag Hammarskjölds väg  31, Stockholm, tel 08-783 53 00

Svenskt konsulat i Chicago: Consulate General of Sweden, 150 North Michigan Avenue, tel 312 – 781 62 62

 

Flyg till Chicago – en mångkulturell stad

Men det mest sensationella med Chicago är att staden lever. Chicago har helt klarat sig undan den våg av känslokall apati som ibland drabbar större städer. Det är utan tvekan den multikulturella befolkningen som ger liv åt staden. Chicago är mycket invandrartätt. Därför kan besökare njuta av mat och kultur från hela världen.


Musik och kultur

Blues och jazz är Chicagos hjärta och lungor. Flyg till Chicago och gå på en av många välfyllda barer som har spontana liveframträdanden varje kväll. Dessutom har musikstilen house sitt ursprung i Chicago. Bland stadens övriga sevärdheter, förutom musiken och arkitekturen, rekommenderas välrenommerade Chicagos Konstinstitut, med aktuella och intressanta utställningar, Shedd Aquarium (världens största inomhusakvarium), och Field Museum of Natural History, som bland annat har världens mest välbevarade Tyrannosaurus Rex-skelett.

Boka flyg

Utresa
Hemresa

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance