Resmål


Svenska
Change

Flyg till Bukarest

Bukarest, Rumänien

Glöm inte att kolla igenom vad Rumänien har att erbjuda när du planerar din utlandsresa. Huvudstaden Bukarest ligger vid floden Dâmbovița och är ett perfekt resmål oavsett tid på året. Staden är kanske mest känd för smeknamnet ”Lilla Paris”. Precis som Paris finns det många vackra byggnader och gator trots stor förödelse under andra världskriget och den rumänska triumfbågen har såklart bidragit till namnet.

Sevärdheter i Bukarest

Staden bjuder på Europas största byggnad, parlamentspalatset. Det här enorma byggnadsverket rymmer över tusen rum och här hittar du bland annat Rumäniens nationella konstmuseum. Föredrar du att spendera dagen utomhus finns det många vackra parker i Bukarest. Den konstgjorda sjön Cismigiu omges av en stor, blommande botanisk trädgård.

Tycker du om historia och kultur ska du passa på att besöka ”Muzeul Satului”, bymuseet. Här finns hus från olika tidsåldrar i en vacker parkmiljö Den gamla stadsdelen Lipscani har blivit populär hos dagens turister. Från att varit ett väldigt nedgånget område har mycket restaurerats och människorna har återvänt. Det innebär att Lipscani inte bara är vackert att promenera igenom utan även fullt av liv.

Efter Ceausescu

Diktatorn Nicolae Ceausescu har satt sin prägel på Rumänien och Bukarest men efter hans fall har staden rest sig och blivit ett perfekt resmål för turister från hela världen. Flygplatsen Henri Coanda ligger strax utanför staden och trafikeras flitigt.

Väder och klimat i Bukarest

Du kan flyga till Bukarest oavsett vilken tid på året. Somrarna är varma medans vintrarna är milda, ibland kalla, och snö kan förekomma. Om du behöver värma dig kan du såklart ta en varm kopp kaffe eller choklad inne på någon av de stora shoppinggalleriorna i staden. Det är relativt billigt i Rumänien och du kan köpa lokala maträtter för en bra peng. Ta första steget till en weekendresa eller storstadsresa till Bukarest.

Boka din flygbiljett snabbt och billigt på sas.se! 


 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance