Resmål


Svenska
Change

Flyg till Berlin – en stad full av kultur

Flyg till Berlin – en världsstad full av kultur och historia

Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor. Namn som för tankarna till kallt krig och stor dramatik mitt i Europas hjärta. Berlin har onekligen en spännande historia, vilket är en av anledningarna att så många lockas av staden. Läget nära Sverige gör Berlin perfekt för en weekendresa, och numera är det lätt att hitta lågprisflyg till Berlin och billiga flygbiljetter till hela Tyskland här på sas.se!

Trots att det gått många år sedan Berlinmuren revs så finns fortfarande två centrum, dels Västberlins centrala kvarter kring Bahnhof Zoo och den stora affärsgatan Kurfürstendamm, dels Östberlins gamla centrum runt Alexanderplatz och paradgatan Unter den Linden.

Upplev ett rikt kulturliv

Sammanslagningen av två städer innebär ett osedvanligt rikt kulturliv. Berlin har i dag tre operahus, tre stora symfoniorkestrar och två nationalmuseer. Också filmindustrin rider på en framgångsvåg likt den på 1920-talet. Flyg till Berlin och upplev stadens årliga filmfestival och stadens eget Hollywood, Babelsberg Studios, står i centrum för filmskapandet.
Vill man vara där det nya händer, så ska man besöka forna östdelar som Prenzlauer Berg, Friedrichshain och Mitte, där ungdomskulturerna frodas. Här finns många av de bästa gallerierna och butikerna.

Golfa i Berlin

Tröttnar man på stadens puls så finns lugnet i parker som Tiergarten, och även ett stort antal högklassiga golfbanor. Att flyga till Berlin på en kombinerad storstadsresa/golfresa är alltså ingen dum idé! I Berlin finns hela 21 golfbanor i och omkring den gamla kejserliga huvudstaden. Varav fyra finns med på topp-100-listan över Europas bästa banor. Mer om golfresor

Boka ditt flyg till Berlin idag på sas.se

Kort om Berlin

Invånare: 3,5 miljoner
Statskick: republik
Religion: 35 % katoliker, 35 % protestanter
Valuta: euro (EUR)
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 49
Språk: tyska

Ambassad: Tyska ambassaden, Artillerigatan 64, Stockholm, tel 08-670 15 00.

Svensk ambassad: Rauchstraße 1, Berlin, tel +49-30-50 50 60

Turistinformation: Berlin Hauptbahnhof, bottenvåningen, +49-30-25 00 25
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies